
Pølse- og grønnkålsuppe
oppskrift på portugisisk pølse- ogkålssuppe. en varmende, smakfull suppe med krydret pølse og fersk kål, perfekt for kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 unser kalkun-kielbasa, skivet
- 2. 1 stor løk, hakket
- 3. 1 stor hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 teskje olivenolje
- 5. 1 pund fersk grønnkål, vasket, eller 1 pakke (10 unser) frossen hakket grønnkål, tint og avrent
- 6. 2 bokser (13 ¾ unser hver) redusert natrium kyllingbuljong
- 7. 4 kopper vann
- 8. 2 gulrøtter, skivet
- 9. 1 teskje tørket marjoran, smuldret
- 10. ½ teskje salt
- 11. 1/8 teskje pepper
- 12. ½ kopp ukokt langkornet hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. Surr kielbasa, løk og hvitløk i olje i en stor gryte over middels lav varme til det er mørt, ca. 10 minutter.
- 22. Hvis du bruker fersk grønnkål, fjern stilkene og skjær dem i 1/2-tommers biter. Hold stilkbitene adskilt. Hakk de ferske bladene grovt.
- 33. Tilsett kyllingkraft, 4 kopper vann, gulrot, merian, salt, pepper og de skivede ferske stilkene av grønnkål eller frossen grønnkål, hvis du bruker det, i gryten. Kok opp. Senk varmen; dekk til og kok i ytterligere 15 minutter.
- 4Hvis du bruker fersk grønnkål, tilsett bladene på dette tidspunktet sammen med risen i gryten. Kok opp igjen. Senk varmen; dekk til og la småkoke i 15 minutter eller til risen er mør.