Kylling og nudler

Kylling og nudler

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull kylling og nudler rett med vår steg-for-steg oppskrift. Perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Én 2- til 3-punds kylling, delt opp
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 2 selleristilker, i terninger
  • 1/2 middels løk, i terninger
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/4 teskje gurkemeie
  • 450 gram frosne hjemmelagde eggnudler (for eksempel Reames)
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • En skvett halv-og-halv, valgfritt
  • 2 teskjeer finhakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Start med å legge kyllingen i en kjele og dekke den med vann. Kok opp vannet, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke i 45 minutter. Ta kyllingen ut av kjelen. La den avkjøle litt.
  3. 3Riv kyllingen i stykker med to gafler, og sett til side bena. Legg bena tilbake i kjelen og kok i 20 minutter. Ta ut bena og kast dem.
  4. 4Tilsett den revne kyllingen, gulrøtter, selleri og løk i kjelen. Deretter tilsetter du salt, pepper, timian og gurkemeie. La blandingen småkoke forsiktig, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Rør inn nudlene; ingen grunn til å tine dem først!
  5. 5Til slutt blander du melet med 1/2 kopp vann til en jevn røre. Rør inn melet i suppen, en skvett med fløte (hvis du liker det slik), og finhakket persille. La suppen småkoke til nudlene er møre, ca. 15 minutter, og smak til med mer salt om nødvendig. Suppen skal være tykk og som en gryterett, og kjøkkenet ditt skal lukte som hjemme.