
Bestemor sin hakkede grillmat
Lær hvordan du lager grandma's chopped barbecue, en smakfull og enkel rett perfekt for helgen. Enkel fremgangsmåte og tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (4,1 kg) benfri svinebog med skinn, trimmet
- 8 hvitløksfedd, knust
- 2 til 3 kopper grønnsaksbuljong
- 1/2 kopp sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- 1 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkpulver
- 1 ss søt paprika
- 3 ss olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Sunny’s svinesaus, oppskrift følger
- 2 ss olivenolje
- 1 kopp hakket Vidalia-løk
- 2 hvitløksfedd, raspet på et rivjern
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper ketchup
- 1 kopp eplesidereddik
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 1/4 kopp Sriracha
- 2 til 3 ss brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp ovnen til 250 grader Fahrenheit.
- 3Med spissen av en kniv, lag 8 (5 cm) lommer rundt hele svinekjøttet og sett inn en knust hvitløksfedd i hver.
- 4I en liten bolle, bland sammen sjømatkrydder, løkpulver, hvitløkpulver, paprika, olivenolje, salt og pepper. Gni krydderblandingen godt inn i svinekjøttet, og la det hvile i romtemperatur i opptil 2 timer.
- 5Plasser svinekjøttet i bunnen av en stekeform, og tilsett nok grønnsaksbuljong til å fylle den til en tomme dypt. Dekk veldig godt med flere lag aluminiumsfolie, og sørg for at forseglingen er tett – dette er nøkkelen. Dampen som blir låst inne, bryter ned kjøttet og gjør det lett å dra fra hverandre.
- 6Stek svinekjøttet, dekket, i ovnen i 2 timer. Deretter trekker du litt tilbake aluminiumsfolien og prikker i kjøttet med en gaffel. Hvis det er mørt, fjerner du aluminiumsfolien helt og setter det tilbake i ovnen i ytterligere 1 time. Hvis det fortsatt ikke er mørt, koker du det i 30 minutter til 1 time til, og tilsetter mer buljong om nødvendig. Når det er mørt, fjerner du aluminiumsfolien helt. Hvis væsken har fordampet, er det helt i orden; det har gjort jobben sin. Ta ut kjøttet av ovnen og la det hvile i romtemperatur. Deretter hakker du det opp i små biter og blander det med nok av Sunny’s svinekjøttsaus (oppskriften følger) for å gjøre det vått eller tørt etter smak.
- 7I en sauskjele på middels lav varme, tilsett oljen. Ha i løk, hvitløk, og krydre med en klype salt og noen runder med svart pepper. Kok til løk og hvitløk er møre, men ikke brune, og tilsett deretter ketchup, eddik, appelsinjuice og Sriracha. Smak til og tilsett sukker etter behov. Dette skal være en løs saus. Oppbevar i kjøleskapet eller bruk med en gang.