Chipotle- og plommesaus til BBQ-svinekjaker

Chipotle- og plommesaus til BBQ-svinekjaker

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle chipotle-plum bbq pork ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje instantkaffe
  • 3/4 kopp plommesaus
  • 1/2 kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 2 spiseskjeer finhakket chipotle i adobo med saus
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1,1 kilo svineribbe

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Bland ¼ kopp varmt vann med instantkaffe og rør om for å løse opp. Når det er løst opp, bland det med plommesaus, appelsinjuice, chipotlesaus og brunt sukker i en liten kjele over middels varme. Kok opp sausen og skru ned varmen. La den småkoke til den er litt tykkere, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Gni begge sider av ribbeina med sausen, og spar 2/3 kopp til å pensle med. Legg ribbeina, med kjøttsiden opp, i ett lag på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie. Dekk godt med folie og stek ribbeina i 1 time. Fjern folien (fra toppen), pensle med den resterende BBQ-saften og stek ribbeina i ytterligere 1 time.
  5. 5La de kokte ribbeina hvile i 10 til 15 minutter før du skjærer i dem og serverer.