
Quiche Lorraine
Lær hvordan du lager en klassisk quiche lorraine med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller middag. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- Kortcrustdeig, oppskrift følger
- 1 spiseskje olivenolje
- 170 gram bacon, skåret i 1,3 cm tykke staver
- 115 gram løk, skrelt og hakket
- 2 egg og 2 eggeplommer
- 260 ml kremfløte
- 1 spiseskje ferskhakket persille
- 1 spiseskje fersk hakket gressløk
- 55 gram Cheddarost, revet
- 55 gram Gruyèreost, revet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 200 gram hvetemel, siktet
- En klype salt
- 7 ss kaldt smør, i terninger
- 1/2 til 1 middels egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 19 cm høye sidede tartform eller 23 cm grunne quicheform.
- 2Lag shortcrust-deigen, oppskriften nedenfor, og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før bruk.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Kled tartformen med deigen, og stek den 'blind'.
- 4Fyll: Varm opp oljen i en stekepanne og stek baconet til det er sprøtt. Ta det ut og la det renne av på kjøkkenpapir. Deretter surres løken forsiktig i den samme oljen i ytterligere 10 minutter.
- 5I mellomtiden visper du eggene i en middels stor bolle, tilsetter fløte, persille og gressløk, oster, samt det avkjølte baconet og løken. Bland godt og smak til med krydder.
- 6Hell fyllet i deigen, og sett formen tilbake i ovnen i 30 til 40 minutter, eller til midten har stivnet. Server varm med en grønn salat og sylte.
- 7Ha melet, saltet og smøret i en food processor og kjør kort til det er jevnt fordelt. Tilsett halvparten av det sammenpiskede egget og kjør videre. Du kan eventuelt tilsette litt mer egg, men ikke for mye, da deigen skal være akkurat fuktig nok til å samle seg. Hvis du lager deigen for hånd, gni smøret inn i melet til det ligner grove brødsmuler. Deretter, med hendene, tilsett bare nok egg til å samle deigen.
- 8Flatt ut deigen med hendene til den er ca. 2 cm tykk, og pakk den inn i plastfolie eller legg den i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller hvis du har dårlig tid, i fryseren i 10 til 15 minutter.
- 9Gir én paideig (ca. 400 gram).