
Kylling Tikka Masala
Lær hvordan du lager en deilig chicken tikka masala hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Marinade:
- 1 kopp naturell yoghurt, pisket til glatt konsistens
- 3 spiseskjeer ingefær-hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 1 spiseskje revet fersk ingefær og 3 hvitløksfedd presset gjennom hvitløkspresser eller finhakket)
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 pund benfri, skinnløs kyllinglår, stukket med en gaffel og skåret i store bitestykker
- Olje til grilling
- 1 glass Patak's® Tikka Masala-saus
- Hakket fersk koriander til pynt
- Kokt ris, naanbrød eller et crusty brød til servering
Fremgangsmåte
- 1Til marinaden: I en stor bolle blander du sammen ingrediensene til marinaden. Tilsett kyllingen og vend den godt slik at den dekkes av marinaden. La den marinere i minst 30 minutter, eller i kjøleskapet over natten.
- 2Når du er klar til å lage curryen, varmer du opp sausen i en stor stekepanne på middels varme.
- 3I mellomtiden fyrer du opp grillen. Når den er godt varm, børster du den lett med olje. Legg kyllingen på grillen, og rist av noe av den overflødige marinaden. Stek til den er lett brent, ca. 2 minutter på hver side. (Ikke vær bekymret hvis kyllingen fortsatt er litt ukokt, den blir ferdigkokt i sausen).
- 4Når kyllingen er ferdig, lar du sausen koke opp. Tilsett kyllingen, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Pynt med finhakket frisk koriander, og server med ris, naan eller et godt brød!