
Ris med kylling: Arroz con Pollo
Lær hvordan du lager en smakfull ris med kylling, også kjent som arroz con pollo. Enkel oppskrift for en deilig hovedrett til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 1,4 kg) kylling, delt i 8 biter, skinn fjernet
- Salt og pepper
- 1 lime, presset
- 1/2 kopp rent spansk olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 1 grønn paprika, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kopp ferdiglaget tomatsaus
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 laurbærblad
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 340 g øl
- 1/2 kopp sherry
- 3 kopper kyllingkraft
- 1 1/2 kopper Valencia-ris, bløtlagt i kaldt vann i 1 time
- 5 safransøyner
- 1 kopp frosne søt erter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Krydre kyllingen med salt, pepper og limesaft. I en stor gryte eller en støpejernspanne, varm opp olivenoljen. Brun kyllingen, fjern den fra pannen og sett til side.
- 3Tilsett løk, paprika og hvitløk i gryten. Kok til det er gjennomsiktig. Tilsett tomatsaus, spisskummen og laurbærblad; kok i ytterligere 5 minutter. Legg i kyllingen, vin, øl og sherry, og kok i 5 til 8 minutter. Tilsett kraften, kok opp og juster krydderet etter smak. Rør inn den avdryppede risen og safranen.
- 4Kok opp blandingen, dekk til og sett i ovnen i 20 minutter.
- 5Ta risen ut av ovnen, tilsett erter, og rør forsiktig slik at risen blir luftig og ertene blandes inn. Server varm.