Grillet laks med barbecue-saus

Grillet laks med barbecue-saus

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull barbecue-roasted salmon med en enkel oppskrift. Perfekt for sommergrilling og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Non-stick koke spray
  • 1/4 kopp appelsinjuice
  • 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 4 teskjeer chilipulver
  • 2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje salt
  • En klype cayennepepper
  • 4 (170 gram) laksefileter, ca. 2,5 cm tykke

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en liten ildfast form med matlagingsspray.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen appelsinjuice, sitronjuice, brunt sukker, chilipulver, sitronskall, spisskummen, salt og cayennepepper.
  3. 3Med tang, legg laksefiletene i den forberedte formen. Hell appelsinjuicemarinaden over laksen og vend den slik at den dekker begge sider.
  4. 4Stek i ovnen i 15 minutter, eller til en gaffel lett kan settes inn i laksen.