
Grillet laks med barbecue-saus
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull barbecue-roasted salmon med en enkel oppskrift. Perfekt for sommergrilling og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- 1/4 kopp appelsinjuice
- 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 4 teskjeer chilipulver
- 2 teskjeer finrevet sitronskall
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje salt
- En klype cayennepepper
- 4 (170 gram) laksefileter, ca. 2,5 cm tykke
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en liten ildfast form med matlagingsspray.
- 2I en liten bolle, visp sammen appelsinjuice, sitronjuice, brunt sukker, chilipulver, sitronskall, spisskummen, salt og cayennepepper.
- 3Med tang, legg laksefiletene i den forberedte formen. Hell appelsinjuicemarinaden over laksen og vend den slik at den dekker begge sider.
- 4Stek i ovnen i 15 minutter, eller til en gaffel lett kan settes inn i laksen.