Grillede rosenkål med bacon

Grillede rosenkål med bacon

Lær hvordan du lager smakfullt grillede rosenkål med sprø bacon. Perfekt som forrett eller siderett, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å smøre grillristene og til å dryppe over
  • 900 gram rosenkål, renset, behold hele hvis små; delt i to gjennom stilken hvis store
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 4 skiver bacon (ca. 115 gram), skåret i 2,5 cm store biter
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ts hele sennepsfrø
  • 2 ts honning
  • 1 liten hvitløksfedd, finrevet
  • 1/4 kopp ristet hasselnøtter, hakket
  • 1/3 kopp persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Åtte til ti 12-tommers metall- eller trespyd, bløtlagt i vann i minst 15 minutter hvis de er av tre.
  2. 2Forvarm en grill til koking over middels varme. Smør lett inn grillristene med olje.
  3. 3Plasser rosenkålene i en stor bolle. Drypp over olivenolje for å dekke, og krydre med salt og pepper. Strø deretter baconbitene over. Dekk tett med plastfolie; lag en liten spalte i midten med tuppen av en liten kniv for å slippe ut damp. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i 4 minutter; vend på dem, dekk til igjen, og kok til de er for det meste møre med litt motstand når de stikkes med en liten kniv, ytterligere 3 til 4 minutter.
  4. 4Når de er avkjølt nok til å håndteres, tre rosenkålene på spyd med enkeltbiter av bacon mellom dem, og la det være litt plass mellom hver bit. (Det vil være flere rosenkål enn bacon.) Plasser spyd på grillen. Dekk til og kok i 5 minutter, snu deretter og kok videre, dekket, til rosenkålene er lett forkullede og møre, og baconet er brunt og sprøtt i kantene, ytterligere 5 til 6 minutter.
  5. 5I mellomtiden, visp sammen rødvinseddik, sennep, honning, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje malt svart pepper i en stor bolle som rommer alle rosenkålene. Mens du visper, hell i 1/3 kopp olivenolje i en tynn stråle.
  6. 6Ta spydene av grillen, og fjern rosenkålene og baconet fra spydene mens de fortsatt er varme. Legg dem i den store bollen med vinaigretten. Tilsett halvparten av de hakkede hasselnøttene. Vend forsiktig for å dekke alt godt. Overfør til et serveringsfat og strø over resten av hasselnøttene og persillebladene. Server varm eller romtemperert.