Svart kaffe-barbequesaus

Svart kaffe-barbequesaus

lær hvordan du lager en unik svart kaffe barbecue saus som gir dybde og smak til grillmaten. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp veldig sterk svart kaffe, helst espresso
  • 1 kopp ketchup
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 3/4 kopp godt pakket mørkebrunt sukker
  • 1 løk, skrelt og hakket, ca. 1 kopp
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
  • 2 spiseskjeer mørk sirup (melasse)
  • 3 ferske, sterke chilipepper, for eksempel jalapeño, eller sterkere etter ønske, uten frø
  • 2 spiseskjeer sterk tørr sennep blandet med 1 spiseskje vann
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 2 spiseskjeer malt spisskummen
  • 2 spiseskjeer chilipulver

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke på lav varme i 20 minutter. Avkjøl, og kjør deretter blandingen i en blender eller food processor til den er jevn. Dette kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker i en lukket beholder.