
Loc Lac
Lær hvordan du lager en autentisk loc lac, en vietnamesisk marinert biffrett med friske grønnsaker og ris. En enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 klyper kosher salt
- 1 spiseskje sukker
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer soyabønneolje
- 900 gram storfekjøtt, mørbrad eller ytrefilet, skåret i 2,5 cm terninger
- 2 teskjeer sukker
- 1 teskje salt
- 1/4 kopp ferskpresset limesaft
- 1/4 kopp vann
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 3 spiseskjeer soyabønneolje eller annen vegetabilsk olje
- 3 spiseskjeer sukker
- 4 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp soppsoyasaus
- 15 til 20 unge salatblader til pynt
- 1/4 kopp tynne skiver av vårløk, til pynt
- Jasminris, til servering
Fremgangsmåte
- 1Marinade: Bland ingrediensene til marinaden i en ildfast form eller en flat skål. Mariner storfe og la det stå i 15 minutter til 1 time ved romtemperatur, eller over natten i kjøleskapet.
- 2I mellomtiden lager du Lime Dipping Sauce: Rør sukker og salt inn i limesaften til det er godt oppløst. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Sett til side ved romtemperatur til servering.
- 3Stek: Varm opp en stor stekepanne eller liten wok til den er veldig varm; høy varme er nødvendig slik at kjøttet kan koke raskt uten å miste for mye saft. Tilsett soyabønneolje, sukker, hvitløk og svart pepper, og rør for å karamellisere i 30 sekunder, vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken og pepperet. Tilsett marinert storfe og rør veldig raskt over veldig høy varme i 2 minutter. Tilsett mushroom soy-saus og rør for å koke i ytterligere 2 minutter eller så. Kok storfe til ønsket stekegrad; det er best servert medium-rare til medium.
- 4Pynt en stor tallerken med de unge salatbladene. Legg loc lac storfe midt på tallerkenen. Strø over vårløk i skiver. Server med jasminris og Lime Dipping Sauce ved siden av.