Loc Lac

Loc Lac

Lær hvordan du lager en autentisk loc lac, en vietnamesisk marinert biffrett med friske grønnsaker og ris. En enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 klyper kosher salt
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer soyabønneolje
  • 900 gram storfekjøtt, mørbrad eller ytrefilet, skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje salt
  • 1/4 kopp ferskpresset limesaft
  • 1/4 kopp vann
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 3 spiseskjeer soyabønneolje eller annen vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 4 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp soppsoyasaus
  • 15 til 20 unge salatblader til pynt
  • 1/4 kopp tynne skiver av vårløk, til pynt
  • Jasminris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Marinade: Bland ingrediensene til marinaden i en ildfast form eller en flat skål. Mariner storfe og la det stå i 15 minutter til 1 time ved romtemperatur, eller over natten i kjøleskapet.
  2. 2I mellomtiden lager du Lime Dipping Sauce: Rør sukker og salt inn i limesaften til det er godt oppløst. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Sett til side ved romtemperatur til servering.
  3. 3Stek: Varm opp en stor stekepanne eller liten wok til den er veldig varm; høy varme er nødvendig slik at kjøttet kan koke raskt uten å miste for mye saft. Tilsett soyabønneolje, sukker, hvitløk og svart pepper, og rør for å karamellisere i 30 sekunder, vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken og pepperet. Tilsett marinert storfe og rør veldig raskt over veldig høy varme i 2 minutter. Tilsett mushroom soy-saus og rør for å koke i ytterligere 2 minutter eller så. Kok storfe til ønsket stekegrad; det er best servert medium-rare til medium.
  4. 4Pynt en stor tallerken med de unge salatbladene. Legg loc lac storfe midt på tallerkenen. Strø over vårløk i skiver. Server med jasminris og Lime Dipping Sauce ved siden av.