
Tiramisu (Min families favorittdessert)
oppskrift på tiramisu, en klassisk italiensk dessert som er enkel å lage og perfekt for alle anledninger. prøv vår versjon i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 kopper mascarpone
- 1 ½ kopper melis
- ¼ kopp Marsala
- ¾ kopp pisket krem
- ⅔ kopp vann
- 5 teskjeer instant espresso
- 1 ferdigkjøpt smørkake
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bruk en elektrisk mikser på middels hastighet og pisk mascarponeost, 1 kopp melis og marsala til det er godt blandet. Tilsett kremen og pisk til den er luftig, ca. 1 minutt. Sett til side.
- 2I en liten kjele, over høy varme, bland vann, den gjenværende 1/2 koppen melis og espressopulver. Kok opp. Rør av og til. Ta av varmen og avkjøl. Skjær en pound cake i 1/4-tommers tykke skiver. Ha en oval eller rektangulær glass- eller keramikkform på 2 liter. Legg skivene i ett lag i bunnen av formen, og trim dem for å få dem til å passe. Pensle halvparten av den avkjølte espressoblandingen over kaken. Fordel halvparten av mascarponeblandingen jevnt over toppen. Gjenta deretter med et nytt lag.
- 3Pensle espressoshots over kakeskivene og topp med resten av ostemassen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er fast. Før servering, sikt jevnt over kakao på toppen. Bruk en stor skje for å servere på tallerkener.