Tiramisu (Min families favorittdessert)

Tiramisu (Min families favorittdessert)

oppskrift på tiramisu, en klassisk italiensk dessert som er enkel å lage og perfekt for alle anledninger. prøv vår versjon i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3 kopper mascarpone
  • 1 ½ kopper melis
  • ¼ kopp Marsala
  • ¾ kopp pisket krem
  • ⅔ kopp vann
  • 5 teskjeer instant espresso
  • 1 ferdigkjøpt smørkake

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, bruk en elektrisk mikser på middels hastighet og pisk mascarponeost, 1 kopp melis og marsala til det er godt blandet. Tilsett kremen og pisk til den er luftig, ca. 1 minutt. Sett til side.
  2. 2I en liten kjele, over høy varme, bland vann, den gjenværende 1/2 koppen melis og espressopulver. Kok opp. Rør av og til. Ta av varmen og avkjøl. Skjær en pound cake i 1/4-tommers tykke skiver. Ha en oval eller rektangulær glass- eller keramikkform på 2 liter. Legg skivene i ett lag i bunnen av formen, og trim dem for å få dem til å passe. Pensle halvparten av den avkjølte espressoblandingen over kaken. Fordel halvparten av mascarponeblandingen jevnt over toppen. Gjenta deretter med et nytt lag.
  3. 3Pensle espressoshots over kakeskivene og topp med resten av ostemassen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til det er fast. Før servering, sikt jevnt over kakao på toppen. Bruk en stor skje for å servere på tallerkener.