
Banoffee-pai
oppskrift på banoffee pie, en populær dessert med kjeksbunn, karamell, banan og krem. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 20 Oreo-kjeks
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1 boks søtet kondensert melk
- 2 modne bananer, skivet
- Saften av 1 sitron
- 2 kopper 35-prosent krem
- 1/4 kopp melis
- 2 spiseskjeer sterk kaffe
Fremgangsmåte
- 1Chuck Hughes' Banoffipai er en morsom og svært avhengighetsskapende dessert som består av lag med sjokolade, banan og toffee.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en foodprocessor, tilsett kjeksene og kjør til det blir en smuldret blanding. Tilsett smøret og kjør igjen. Sett til side.
- 4I mellomtiden, ta kondensert melk på boksen og plasser den i en ildfast kjele fylt med vann. IKKE åpne boksen. Sørg for at boksen hele tiden er dekket av vann. La den koke i ovnen i 3 ½ time. Ta ut, la avkjøle, åpne og sett til side.
- 5I en bolle, bland bananene med sitronsaft. Sett til side.
- 6Pisk kremfløten med melis og kaffe i en annen bolle til myke topper dannes.
- 7Til servering: Bruk en rund form på 10 cm direkte på serveringsfatet, legg et lag med kjeksblandingen, deretter bananskivene, dekk med den stekte kondenserte melken (nå toffee) og gjenta lagene. Fjern formen og pynt med en klatt krem.