Saftig stekt kylling
oppskrift på saftig og smakfull roast chicken som er enkel å lage og perfekt for enhver anledning. lær hvordan du får perfekt sprø skinn og saftig kjøtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sitron, revet skall
- 2 kvister fersk rosmarin, hakket
- 3 kvister fersk timian, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje olivenolje
- 1 klype havsalt og pepper etter smak
- 1 (3 pund) hel kylling
- 4 hele hvitløksfedd
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Bland sitronskall, rosmarin, timian og finhakket hvitløk i en liten bolle; rør inn olivenoljen, og smak til med salt og pepper.
- 2Skjær forsiktig løs skinnet rundt brystet og lårene fra kjøttet. Gni urtemarinaden inn i kjøttet, under skinnet. Kutt sitronen i to, og legg den ene halvdelen i hulrommet i kyllingen sammen med hele hvitløksfeddene. Plasser kyllingen i en stekepanne, og press den resterende sitronhalvdelen jevnt over skinnet på kyllingen.
- 3Stek kyllingen i den forvarmede ovnen til den ikke lenger er rosa ved beinet, og saften er klar når du stikker i den, ca. 1 time og 35 minutter. En steketermometer som måler umiddelbart skal vise 82 grader C (180 grader F) når det settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet. Ta kyllingen ut av ovnen, dekk den med et dobbelt lag aluminiumsfolie, og la den hvile i et varmt område i 10 minutter før den skjæres opp.