Bakt laks

Bakt laks

oppskrift på bakt laks, en sunn og smakfull hovedrett som er enkel å lage. perfekt for en rask og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 tomat, hakket
  • 1 (4 unser) boks skivede sopp, drenert
  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 vårløk, hakket
  • 2 (1 pund) laksefileter
  • salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer smør, i biter (valgfritt)
  • 1 sitron, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en ovn til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et lag med aluminiumsfolie i en ildfast form, slik at du kan brette det over ingrediensene.
  2. 2Rør sammen tomat, sopp, løk og vårløk i en bolle; fordel blandingen i bunnen av den forberedte formen. Legg laksefiletene oppå blandingen. Krydre med salt og pepper. Smør litt smør over laksen. Legg sitronskivene oppå smøret. Brett folien over laksen, og press kantene sammen for å forsegle.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til fisken flaker lett med en gaffel, ca. 1 time.