Hello Fresh Mobile Banner
Latinburger med karamellisert løk og jalapeñorelish, servert med rød peppersausemulsjon

Latinburger med karamellisert løk og jalapeñorelish, servert med rød peppersausemulsjon

Oppdag oppskriften på smakfulle latinburgere med karamellisert løk, krydret jalapeno relish og kremet rømmesaus. Perfekt for en smakfull kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 pund kjøttdeig av storfe
  • 3/4 pund kjøttdeig av chuck
  • 1/2 pund rå chorizo, uten skinn og smuldret
  • 1 spiseskje adobosmakstilsetning
  • 1 stor løk, revet
  • 1/2 kopp tørre brødsmuler
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store gule løk, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1/2 kopp hermetiske og skivede jalapeño-chili, drenert
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker
  • 2 mellomstore, hermetiske grillede røde paprika, drenert
  • 3/4 kopp majones
  • 6 skiver Oaxaca-ost eller mozzarella
  • 6 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor bolle blander du grundig for hånd kjøttdeigen av storfe, chorizo, adobosmak, den revne løken og brødsmulene. Form burgerne til 6 burgere uten å presse dem for mye, ellers kan de bli seige.
  3. 3Legg bakepapir i en stekeplate og plasser burgerne side om side i ett lag. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Dette vil hjelpe burgerne å holde seg sammen. Hvis du lager mer enn du trenger, kan du skille dem med bakepapir og legge dem i en frysepose for senere bruk.
  4. 4Varm opp olivenoljen i en tykk stekepanne på middels lav varme. Tilsett løken og krydre med salt og pepper. Ha i jalapeñochili og brunt sukker. Stek i 15 minutter eller til løken og chiliene er karamelliserte og myke. Sett til side.
  5. 5Hell av vannet fra de grillede røde paprikaene og ha dem i en blender eller food processor. Tilsett majonesen, og krydre med salt og pepper. Kjør til en jevn puré, slik at majonesen og paprikaen er godt blandet og glatt.
  6. 6MERK: Dette kan gjøres opptil 2 dager i forveien, og faktisk vil smaken bli mer intens etter en natt i kjøleskapet.
  7. 7Forvarm en utendørs grill eller en grillpanne på komfyren over middels høy varme. Legg burgerne på den varme grillen eller pannen og stek til de er kokt til ønsket stekegrad. På grunn av den rå chorizoen i oppskriften, anbefales minst medium-well, ca. 10 minutter på hver side. I de siste 5 minuttene av stekingen, legg osteskiver på burgerne slik at de kan smelte. Hvis grillen din har lokk, kan det hjelpe å sette det på kort tid for å få osten til å smelte jevnt og raskt.
  8. 8For servering: Smør omtrent 1 spiseskje av paprika-majonesen på begge sider av burgerbrødene. Legg en burger på bunnen, og topp med et par skjeer av den karamelliserte løk- og jalapeñorelishen.