Hello Fresh Mobile Banner
Thailandsk biffsalat

Thailandsk biffsalat

Lær hvordan du lager en autentisk thai style beef salad med ferske grønnsaker og krydret dressing. Perfekt for en smakfull forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp bønnespirer av mungbønner
  • 1 liten kohlrabi, skrelt og juliennet
  • 2 gulrøtter, skrelt og juliennet
  • 1 pund ferske, rå spinatblader, godt vasket og stilkene fjernet
  • 1 pint cherrytomater, delt i to
  • 2 spiseskjeer tamarindpasta
  • 4 spiseskjeer sukker
  • 3 spiseskjeer risvin
  • 3 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 pund storfe flankestek, skåret i 1/4 tommers tykke strimler, skåret mot fibrene
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer revet ingefær
  • 2 spiseskjeer ristet og malt spisskummenfrø
  • 6 til 8 basilikumblader, finhakket
  • 3 spiseskjeer thai fiskesaus (nam pla)

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered salaten ved å blande alle grønnsakene i en stor bolle. Bland tamarind med sukker og risvin, og vend det inn i grønnsakene for å marinere mens storfekjøttet koker.
  2. 2Kok storfekjøttet i to omganger slik at hver porsjon blir godt stekt og serveres medium rare. Varm opp halvparten av peanøttoljen i en wok eller stor stekepanne til den er varm. Tilsett halvparten av storfekjøttet, krydre med salt og pepper, og stek raskt på høy varme. Når storfekjøttet har fått fin stekeskorpe, men før det er overkokt, ta det ut av pannen og sett det til side kort før du gjentar prosessen med resten av kjøttet. Når den andre porsjonen er tilsvarende kokt, legger du den første porsjonen tilbake i pannen og varmer alt raskt opp sammen.
  3. 3Tilsett ingefær, spisskummen, basilikum og fiskesaus. Kok i 1 til 2 minutter til før servering, ved å helle det over og la den marinerte grønnsaksblandingen visne litt.
  4. 4Server med klebrig ris som har blitt bløtlagt rå over natten og deretter dampet i 30 minutter.