Kjøttkaker i muffins med barbecuesaus

Kjøttkaker i muffins med barbecuesaus

Lær hvordan du lager saftige meatloaf muffins med smakfull barbecue saus. En enkel oppskrift som passer til hverdags og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 2/3 til 1 3/4 pund kjøttdeig av storfe
  • 1 middels stor løk, kuttet i biter
  • 2 ribber selleri fra midten av stilken, kuttet i 5 cm lange biter
  • 1 grønn paprika
  • 1 stort egg pluss en skvett melk, pisket
  • 1 kopp usøtet brødsmuler
  • 2 spiseskjeer grillkrydder (anbefalt: Montreal Steak Seasoning fra McCormick)
  • 1 kopp røykfylt barbecuesaus
  • 1/2 kopp tomatsalsa
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • Vegetabilsk olje eller ekstra-virgin olivenolje
  • Micro-way-cool bacon og grønne bønner, oppskrift følger
  • Knuste poteter med kremost, oppskrift følger
  • 6 skiver bacon som er ferdig i mikroen
  • Én pose på 16 unser frosne grønne bønner
  • En skvett ekstra-virgin olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 1/2 pund små røde poteter eller baby Yukon Gold-poteter
  • 1/2 kopp halvt og halvt eller hel melk
  • 8 unser naturell kremost eller grønnsaks-kremost, kuttet i biter
  • 10 gressløk eller 2 vårløk, hakket eller klippet med kjøkkensaks
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  3. 3Legg kjøttdeigen i en stor bolle.
  4. 4Hakk løk og selleri i en food processor.
  5. 5Del paprikaen i to, fjern frøene og kast dem i søppelbollen.
  6. 6Skjær paprikaen i noen bårer og ha dem i food processoren.
  7. 7Pulsér til grønnsakene er finhakket i små biter, og ha dem deretter i kjøttdeigbollen.
  8. 8Tilsett egg, melk, brødsmuler og grillkrydder i bollen.
  9. 9Bland sammen den røyke barbecue-sausen, salsaen og Worcestershire-sausen.
  10. 10Hell halvparten av sausblandingen i bollen med kjøttdeigblandingen.
  11. 11Bland kjøttdeigen godt med hendene.
  12. 12Vask opp.
  13. 13Smør en muffinsform med 12 former (ca. 1/2 kopp per form) med vegetabilsk olje eller extra virgin olivenolje.
  14. 14Bruk en iskremkopp for å fylle kjøttdeigen i hver form.
  15. 15Topp hver kjøttkake med en skje saus.
  16. 16Stek i ca. 20 minutter.
  17. 17Sjekk at midten er gjennomstekt ved å åpne en muffins.
  18. 18Mens kjøttkakemuffinsene steker, lager du grønne bønner i mikrobølgeovnen.
  19. 19Server kjøttkakene med moste poteter og kremost ved siden av.
  20. 20Legg bacon mellom papirhåndklær og mikrobølge det i 60 sekunder på høy effekt.
  21. 21Avkjøl baconet og hakk eller smuldre det opp.
  22. 22Legg grønne bønner i en bolle og drypp over ekstra virgin olivenolje, salt og pepper.
  23. 23Dekk bollen løst med plastfolie og varm opp grønne bønner i mikrobølgeovnen på høy effekt i 5 minutter, rør om og kok i ytterligere 5 minutter.
  24. 24Fjern plasten og topp grønne bønner med smuldret bacon.
  25. 25Kok potetene til de er møre, ca. 15 minutter.
  26. 26Mens vannet koker og potetene koker, kan du jobbe med kjøttdeigoppskriften.
  27. 27Når potetene er møre, sil av vannet og legg dem tilbake i den varme gryten for å la dem tørke litt.
  28. 28Mos potetene med melk eller fløte ved hjelp av en potetmoser.
  29. 29Tilsett kremost og mos til osten er smeltet inn i potetene.
  30. 30Rør inn gressløk og vårløk, og smak til med salt og pepper etter eget ønske.