Potetsuppe med purre

Potetsuppe med purre

Lær hvordan du lager en varm og kremet potet- og purresuppe. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 kopper kyllingkraft
  • 6 russetpoteter, skrelt og delt i store biter
  • 4 purre (bare den hvite delen), grundig vasket og skivet
  • 3 stilker selleri, grovhakket
  • 1 laurbærblad
  • 1 1/2 teskjeer finhakket frisk timian
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kyllingkraft, poteter, purre, selleri, laurbærblad og timian i en stor kjele, og krydre med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca. 15–20 minutter.
  2. 2Ta ut laurbærbladet. Bruk en stavmikser (eller kjør suppen i omganger i en blender eller food processor) og kjør den glatt. Hell suppen over i en mellomstor kjele; tilsett fløte og la den småkoke til suppen har tyknet, ca. 20 minutter.