Marinara-saus

Marinara-saus

Lær hvordan du lager en klassisk marinara saus med en enkel oppskrift. Perfekt til pasta, pizza og annet italiensk kjøkken. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 pund hakket pancetta
  • 2 store spanske løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • Kosher-salt
  • 4 store hvitløksfedd, knust og hakket
  • 4 bokser á 28 gram med italienske San Marzano-tomater

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en stor sauspot med olivenolje og tilsett pancetta. Varm opp potten til middels høy varme og kok pancetta i 4 til 5 minutter. Tilsett løk, krydre rikelig med salt og rør om slik at løken dekkes av olivenolje. Kok løken i 6 til 7 minutter, rør jevnlig. Løken skal bli veldig myk og aromatisk, men uten å få farge. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 til 3 minutter, rør jevnlig.
  2. 2Press tomatene gjennom en food mill. Pass på å få med all fruktkjøttet gjennom hullene, slik at bare stilkene og frøene blir igjen, og skrap ut fruktkjøttet fra bunnen av food millen. Det er det viktigste! Tilsett tomatene i gryten, og skyll ut en tomatkopp med vann og hell dette vannet i gryten (ca. 2 til 3 kopper). Krydre rikelig med salt og smak på det! Tomater trenger mye salt. Krydre i små steg og smak underveis. La sausen småkoke i 2 til 3 timer, rør av og til og smak ofte.
  3. 3Bruk sausen med en gang på pasta eller til andre tomatsausbehov. Denne sausen kan også avkjøles og oppbevares i kjøleskapet i noen dager, og den fryser veldig godt.