Beet Tahini Hummus

Beet Tahini Hummus

oppskrift på beet tahini hummus, en fargerik og næringsrik dipp laget med rødbeter og tahini. perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund rødbeter (ca. 3 mellomstore eller 2 store)
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 laurbærblad
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Kosher-salt
  • 1 teskje svarte sesamfrø
  • To 10-unse-beholdere med tahini-hummus
  • 1/2 kopp labneh eller fullfett gresk yoghurt
  • Korianderblader, til servering, valgfritt
  • Varm pitabrød i trekanter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Skrell rødbetene og kutt dem i 2,5 cm store biter. Bland rødbetene sammen med korianderfrø, laurbærblad, 1 ss olivenolje, 1/2 ts salt og 1/4 kopp vann i en ildfast form. Dekk til med aluminiumsfolie og stek til rødbetene er veldig møre når de stikkes med en kniv, ca. 45 minutter. Fjern folien og la dem avkjøle i ca. 10 minutter. Skru ned ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2Fordel sesamfrøene i en liten ovnsfast panne eller på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er duftende, ca. 6 minutter. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle.
  3. 3Fjern laurbærbladet fra rødbetene og kast det. Overfør rødbetene og korianderfrøene til en food processor og puls til det er fint og smuldrende. Tilsett den ferdige hummusen og kjør videre til det er glatt og lett, og skrap ned i bollen etter behov, ca. 5 minutter.
  4. 4Skyv rødbet-hummusen over i en mellomstor serveringsskål. Rør labneh eller yoghurt kraftig i en liten bolle med en skje til det er kremete og løsnet. Legg en klatt av labneh eller yoghurt midt i, og lag forsiktig en fordypning i midten med bakkanten av en skje. Drypp den resterende spiseskjeen med olivenolje i fordypningen, slik at den renner ut over rødbet-hummusen. Strø over svarte sesamfrø og noen korianderblader. Server med varme pitabrød i trekanter.