
No-Thyme Rask Kylling med knuste brokkolitoaster og Gouda-saus
en rask og smakfull oppskrift på no-thyme quick chicken servert med smash broc-o-tatoes og gouda gravy. perfekt for en enkel og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 Idaho-poteter, skrellet og skåret i 2-tommers terninger
- Salt
- 4 (170 gram) benfrie, skinnløse kyllingbryst
- 2 spiseskjeer hakkede friske timianblader
- Nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje (EVOO)
- 1 hode brokkoli, trimmet og delt i små buketter og 1-tommers terninger
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 1/2 kopper melk eller halv og halv
- 1 1/2 kopper revet Gouda-ost
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp, salt vannet, reduser varmen litt, og kok til de er møre, ca. 12 minutter. Heads up: omtrent halvveis i koketiden vil du tilsette brokkolien i kjelen, så bruk en stor nok kjele til å romme begge deler.
- 2Krydre kyllingbrystene med timian, salt og pepper. Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stekepanne over middels høy varme, og stek kyllingen i 6 minutter på hver side.
- 3Tilsett brokkolien i kjelen med potetene og kok i 6 minutter.
- 4Varm smør i en liten sausekjele over middels varme. Når smøret har smeltet, tilsett melet og kok i 1 minutt, deretter visp inn kyllingkraften og 1 kopp melk eller halv-og-halv. La det tykne i 2 til 3 minutter, smak til med salt og pepper, og rør inn osten i en figur åtte-bevegelse med en tresleiv i 2 minutter, eller til osten er smeltet. Slå av varmen.
- 5Sil av brokkolien og potetene, og legg dem tilbake i den varme kjelen for å tørke ut vannet. Mos brokkolien og potetene sammen, og bruk den resterende melken for å oppnå ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- 6Skjær kyllingbrystene i skrå snitt. Legg en klatt med potet- og brokkolimiks på tallerkener, og plasser den utstikkende kyllingen langs kanten av haugen. Hell gouda-gryten over toppen.