
Ratatouille
Lær hvordan du lager en klassisk ratatouille, en fyldig og smakfull grønnsaksrett perfekt for helår. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 2 paprika (grønne eller andre farger)
- 1 stor løk, delt i kvarter og tynne skiver
- 4 små zucchini, skåret i 1/4-tommers skiver
- 4 store røde tomater, hakket
- 2 små auberginer, i terninger
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 1 spiseskje finhakket frisk oregano
- 1 teskje herbes de Provence, valgfritt
- 1 teskje finhakket frisk timian
- 10 basilikumblader, tynnhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en 4-liters nederlandsk ovn eller kjele, varm opp olivenoljen på middels varme. Først, tilsett hvitløk, paprika og løk, og la det koke under omrøring ofte, til paprika og løk er myke, ca. 6 til 7 minutter. Deretter, tilsett squash, tomater og aubergine; rør om til alt er dekket med olivenolje og hvitløk. La det koke i 5 minutter, og tilsett deretter persille, oregano, herbes de Provence (hvis du bruker), timian og basilikum. Krydre med salt og pepper, og rør godt sammen. Avslutt kokingen på lavere varme i 8 til 10 minutter. Ta av varmen og la det hvile i 10 minutter før servering, slik at smakene får satt seg. Bruk umiddelbart, eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 5 dager.