Øl i bakre del, kylling og BBQ-saus

Øl i bakre del, kylling og BBQ-saus

Lær hvordan du lager den deilige beer in the rear chicken med smakfull bbq-saus. En enkel oppskrift for en saftig kyllingrett perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 pund hel kylling, skylt og tørket
  • 2 til 3 spiseskjeer tørrkrydder, oppskrift følger
  • 1 (340 gram) boks lyst øl
  • Barbecue-saus, oppskrift følger
  • 2 teskjeer salt
  • 2 teskjeer søt paprika
  • 2 teskjeer brunt sukker
  • 1 teskje sellerisalt
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket sennep
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje chilipulver
  • En klype cayennepepper
  • 3/4 kopp finhakket løk
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 teskje cayennepepper
  • 1/2 kopp ketchup
  • 2 spiseskjeer ferdiglaget gul sennep
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1/4 kopp vann
  • En dash Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Sett opp din innendørs/ovn "ølkan-kylling" stekerist i henhold til produsentens instruksjoner. Gni kyllingen inn med den tørre ruben, og pass på å få noe rundt åpningen av hulrommet også. Plasser den gnedde kyllingen over ølkanen på en stekeplate. Sett kyllingen i ovnen og stek i 30 minutter.
  3. 3Senk ovnstemperaturen til 160 grader Celsius og stek i ytterligere 90 minutter, mens du pensler med kyllingfett og BBQ-saus jevnlig til kyllingen er veldig, veldig mør. Ta forsiktig kyllingen ut av stekeplaten og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp. Fjern ølkanen fra kyllingen. Server med mer BBQ-saus på siden.
  4. 4Bland alle ingrediensene sammen. Oppbevar i en lufttett beholder.
  5. 5I en middels stor kjele over middels høy varme, sautér løk og hvitløk i vegetabilsk olje til de er myke. Tilsett salt og pepper. Rør inn de resterende ingrediensene og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter.