
Øl i bakre del, kylling og BBQ-saus
Lær hvordan du lager den deilige beer in the rear chicken med smakfull bbq-saus. En enkel oppskrift for en saftig kyllingrett perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 pund hel kylling, skylt og tørket
- 2 til 3 spiseskjeer tørrkrydder, oppskrift følger
- 1 (340 gram) boks lyst øl
- Barbecue-saus, oppskrift følger
- 2 teskjeer salt
- 2 teskjeer søt paprika
- 2 teskjeer brunt sukker
- 1 teskje sellerisalt
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje tørket sennep
- 1 teskje svart pepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje chilipulver
- En klype cayennepepper
- 3/4 kopp finhakket løk
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 teskje cayennepepper
- 1/2 kopp ketchup
- 2 spiseskjeer ferdiglaget gul sennep
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/4 kopp vann
- En dash Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Sett opp din innendørs/ovn "ølkan-kylling" stekerist i henhold til produsentens instruksjoner. Gni kyllingen inn med den tørre ruben, og pass på å få noe rundt åpningen av hulrommet også. Plasser den gnedde kyllingen over ølkanen på en stekeplate. Sett kyllingen i ovnen og stek i 30 minutter.
- 3Senk ovnstemperaturen til 160 grader Celsius og stek i ytterligere 90 minutter, mens du pensler med kyllingfett og BBQ-saus jevnlig til kyllingen er veldig, veldig mør. Ta forsiktig kyllingen ut av stekeplaten og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp. Fjern ølkanen fra kyllingen. Server med mer BBQ-saus på siden.
- 4Bland alle ingrediensene sammen. Oppbevar i en lufttett beholder.
- 5I en middels stor kjele over middels høy varme, sautér løk og hvitløk i vegetabilsk olje til de er myke. Tilsett salt og pepper. Rør inn de resterende ingrediensene og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter.