Flammende eksplosjon av limehot saus

Flammende eksplosjon av limehot saus

oppskrift på en spicy og frisk lime hot sauce som gir en brennende smak til dine retter. perfekt for de som elsker hete sauser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund jalapeñopepper (ca. 6 store)
  • 1 liten løk
  • 6 hvitløksfedd
  • 2 kopper eplecidereddik
  • 1/2 bunt koriander
  • 1 teskje salt
  • 1 lime, saftet

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern toppen fra paprikaene og del dem i to på langs. Rens ut frø og innvendige hvite årer, hakk dem grovt, og legg dem i en liten kjele. Hakk løk og hvitløk grovt, og tilsett det i kjelen. Hell i eddiken og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. I mellomtiden, hakk koriander grovt og ha det i en blender sammen med salt og limesaft. Når jalapeñoblandingen er kokt, tilsett den i blenderen. *Dekk til blenderen, legg et håndkle over lokket, og kjør på lav hastighet. Når det begynner å gå, øk til høyeste hastighet og kjør i 3 minutter til puré. Sil gjennom en sil med middels store hull, og la det avkjøle. Hell over på steriliserte flasker og oppbevar i kjøleskapet. Hot sausen holder seg i opptil en måned under kjøling.
  2. 2*Når du skal blende varme væsker: Ta væsken av varmen og la den avkjøles i minst 5 minutter. Overfør væsken til en blender eller foodprocessor, og fyll den ikke mer enn halvveis. Hvis du bruker en blender, løsne ett hjørne av lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et håndkle over maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til den er jevn.