
Pepret svinekjøtt og parmesanflatbrødsandwiches
lag deilige pepperet svinekjøtt og parmesan flatbrødsandwicher med denne enkle oppskriften. perfekt for lunsj eller lett middag, full av smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 3/4 teskje tørrgjær
- En klype sukker
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å smøre med
- 1 1/2 teskjeer salt
- 3 1/4 kopper brødmel
- 1/2 teskje sukker
- Fin sjøsalt
- En 3 1/2 pund storfekjøtt av svinenakke, med fettdekke
- 3 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 5 spiseskjeer smør
- 6 fedd hvitløk, finrevet
- 3 spiseskjeer eplecidereddik
- 2 spiseskjeer fersk timian, hakket
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 kopp majones, for eksempel Kraft Homestyle
- 6 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- En klype salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- Skall og saft av 1 sitron (2 spiseskjeer saft)
- 85 gram Parmesan, tynnhakket
- 2 kopper ruccula
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For flatbrødet: Bland gjær, sukker og 1/4 kopp lunkent vann i en liten bolle, og la gjæren puffe opp og heve seg.
- 3Hell gjærblandingen i en stor bolle, og tilsett 1 kopp lunkent vann, olje og salt. Tilsett 1 kopp av melet og visp til det er jevnt blandet. Overgå til en tresleiv, og tilsett resten av melet, og rør til du har en myk deig. Gni deigen inn med litt mer olje, dekk den med plastfolie og la den heve ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
- 4Slå ned deigen, overfør den til en oljet plastpose, og la den heve i kjøleskapet i minst 4 timer eller opptil 3 dager.
- 5For svinefileten med pepper: For å gi steken en rask cure for ekstra smak, bland sammen sukker og 1/2 teskje salt, gni blandingen godt inn i steken, og la den stå i kjøleskapet i 1 time eller over natten.
- 6Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 7Tørk steken godt. Knus pepperkornene med en morter og støter, eller i en krydderkvern, til en medium-grå tekstur. (Noen vil være finmalt, men du ønsker større biter som ligner knust pepper.) Gni pepperen inn i kjøttet, og spar det som ikke fester seg til marinaden.
- 8Varm opp en liten kjele over middels lav varme, og tilsett smør og hvitløk. Kok til smøret begynner å boble; tilsett eddik, timian og resten av svartpepperet, og fjern fra varmen.
- 9Strø svinefileten med 1 teskje salt. Varm en ovnsikker panne stor nok til å romme steken over høy varme, og tilsett olje. Brun kjøttet raskt på alle sider.
- 10Pensle kjøttet rikelig med noe av pepperblandingen, sett pannen i ovnen, og stek i 10 minutter. Ta ut pannen, vri steken til en annen side, og pensle med mer av pepperblandingen. Fortsett å steke, og ta ut av ovnen omtrent hver 10. minutt for å snu og pensle, til en digital termometer satt inn i midten av steken viser 63°C (145°F), totalt ca. 50 minutter.
- 11Overfør kjøttet til et fat, og la det hvile i minst 10 minutter, og snu det rundt for å suge opp saftene. Oppbevar svinekjøttet i kjøleskapet til bruk. (Kjøttet kan også skjæres i tynne skiver og serveres varmt på dette tidspunktet.)
- 12For den tilberedte aiolien: Bland majones, olivenolje, salt, pepper, hvitløk, og sitrusskall og -saft i en middels bolle. Oppbevar i kjøleskapet til bruk.
- 13Varm opp en grill over høy varme. Pensle et bakepapirkledd stekebrett rikelig med olje. Del flatbrødene i åtte porsjoner på stekebrettet. Trykk deigen ut til tynne sirkler, ca. 20 cm i diameter.
- 14Grill flatbrødene over middels høy varme, og lukk lokket rett etter at de er lagt på. Vend og snu dem for å unngå flammebrann. Hvert flatbrød tar ca. 2 minutter å koke.
- 15Skjær svinekjøttet i veldig tynne skiver. Smør litt aioli på flatbrødene, og legg noe av svinekjøttet på den ene siden av hver. Topp med revet parmesan og en håndfull ruccola. Brett sandwichene i to, og legg dem på et fat for servering.