
Spansk stekt ris
Lær hvordan du lager autentisk spansk stekt ris med enkle steg. Perfekt for en rask middag eller en smakfull lunsj. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 Anaheim-pepper, hakket
- 4 kopper kokt hvit ris
- 1/2 teskje paprika
- 1/2 teskje chilipulver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6 unser tomatsaus
- 4 Roma-tomater, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 bunt grønn løk, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk og paprika, og stek i 1 minutt. Tilsett ris og vend godt slik at den blir dekket av oljen. Tilsett paprika, chilipulver og hvitløk. Stek under omrøring i 1 minutt. Hell sakte i tomatsaus og tomater, litt etter litt, og la væsken koke bort. Krydre med salt og pepper etter smak. Når risen er kokt og har fått en fin rød farge, og det er lite eller ingen væske igjen, ta det av varmen og legg det i en bolle eller på en tallerken. Pynt med hakket grønn løk.




