
Kylling- og grønne bønnegryte
en enkel oppskrift på kylling- og grønnsaksgrateng med grønne bønner, perfekt for en mettende og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Salt
- 1 ½ pund grønne bønner, trimmed og delt i tredjedeler
- 1 spiseskje extra virgin olivenolje
- ½ pund sjampinjong, skivet
- 4 spiseskjeer smør
- 2 store sjalottløk, hakket
- 3 til 4 fedd hvitløk, hakket
- Pepper
- 2 spiseskjeer hakket frisk timian
- 4 spiseskjeer mel
- ½ kopp tørr hvitvin
- 2 kopper kyllingkraft/poachingvæske fra Poached Kylling, oppskrift følger
- 1 kopp fløte eller halv-og-halv
- 1 hjul Boursin (5,4 unser) eller annen hvitløk- og urtekremost
- 1 ½ pund kokt, revet eller skivet Poached Kylling, oppskrift følger
- 2 til 3 spiseskjeer fersk hakket estragon eller 1 spiseskje tørket estragon
- Stekt løk, hjemmelaget eller kjøpt, oppskrift følger
- Én kylling på 4 til 5 pund
- 2 stilker selleri, grovhakket
- 1 gulrot, skrelt og grovhakket
- 1 løk, skrelt og delt i fire
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 sitron, skivet
- 1 stort ferskt laurbærblad
- 1 teskje hele svarte pepperkorn
- Urtebunt av persille, rosmarin og timian bundet med en tråd
- Salt
- Stekeolje
- 1 lite til middels løk, veldig tynt skivet
- 1 kopp kulturmelk
- 1 kopp mel, kraftig krydret med salt, pepper og paprika
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til gratengen: Varm opp noen centimeter vann til lett kok, tilsett salt og grønne bønner og kok i 3 til 4 minutter til de er sprø møre. Sil av vannet.
- 3Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stor, dyp stekepanne på middels til middels høy varme. Tilsett sopp og la dem få en lett brunfarge, ca. 7 til 8 minutter. Tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, krydre med salt, pepper og timian, og rør i 2 til 3 minutter til. Tilsett mel, rør i ett minutt, hell i vin, rør inn kraften og la det tykne. Tilsett fløte og Boursin, og skru ned varmen til lav. Tilsett grønne bønner og kylling, og la det tykne litt; rør inn estragon.
- 4Overfør til en ildfast form og avkjøl. Dekk til og sett i kjøleskapet for en forberedelsesrett.
- 5For å varme opp: Ta ut av kjøleskapet og la det komme til romtemperatur. Stek ved 190°C (375°F) til det er boblende, ca. 50 til 60 minutter. Topp med hjemmelagde eller ferdigkjøpte stekte løk.
- 6Legg kyllingen i en stor kjele. Tilsett selleri, gulrot, løk, hvitløk, sitron, laurbærblad, pepperkorn og urtekvist. Krydre med salt. Dekk kyllingen med vann og kok opp. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke. La det småkoke i 60 til 75 minutter, deretter avkjøl kyllingen i kraften. Sil av kraften. Ta ut kyllingen i store biter fra skinn og bein. Del halvparten av kjøttet i munnfullstore biter. Skjær resten i tynne skiver eller riv det i biter.
- 7Varm opp 5 til 7,5 centimeter med frityrolje til 185°C (365°F) i en fritertopp eller i en dyp, middels stor kjele over middels til middels høy varme. Skill løkringene og legg dem i kulturmelk. Dypp noen løkringer av gangen i melet og fritér til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av løken.