
Gumbo
Lær hvordan du lager en autentisk gumbo med vår enkle oppskrift. Perfekt for helårsmiddagen, rik på smak og historie.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 ss kosher salt
- 900 g kaktus, renset og skåret i skiver
- 1/2 kopp olivenoljeblanding, pluss mer til steking
- 3 kopper hvetemel
- 225 g usaltet smør (2 staver)
- 1 1/2 kopper hakket selleri
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 1 1/2 kopper hakkede grønne paprika
- 1 1/2 kopper hakkede røde paprika
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 2 liter kyllingkraft
- 1 ss garam masala
- 1 1/2 ts cajunkrydder
- 1 1/2 ts karrypulver
- 2 kopper hakket, rå hvit kyllingkjøtt (2–3 pund)
- 2 kopper kokt, revet svinekjøtt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Tilsett salt og 3,8 liter vann i en stor kjele og kok opp. Tilsett kaktusen og kok til den skifter farge, 5 til 7 minutter. Sil av kaktusen og la den hvile i kjøleskapet over natten.
- 3Varm opp en stekepanne på middels varme med litt olje og stek kaktusen til den er helt tørr. Sett til side. I en separat panne over middels varme, lag en jevning ved å tilsette mel, smør og 1/2 kopp olje. Kok under omrøring kontinuerlig til det lukter popcorn, 20 til 25 minutter.
- 4Sett en annen stor kjele med litt olje over middels varme. Tilsett selleri, løk og grønne og røde paprika, og kok til de begynner å bli brune, 5 til 10 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett jevningen, kyllingkraft, garam masala, Cajun-krydder og currypulver, og rør godt. La det småkoke til det tykner. Tilsett kylling, svin og den reserverte kaktusen, og la det småkoke på lav varme til smakene har blandet seg, minst 1 time, før servering.