
BBQ Brisket
Lær hvordan du lager en perfekt bbq brisket med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og hyggelige samlinger. En smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 600 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp søt ungarsk paprika
- 1 spiseskje kosher salt
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje lyst brunt sukker
- 1 teskje cayennepepper
- 1,8–2,3 kg storfe brisket, helst punktstykke
- 1 oppskrift på rask BBQ-saus, oppskrift følger
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 stor løk, hakket
- 12 fedd hvitløk (ca. 1 hel), skrelt og finhakket
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 2 skinkerøtter
- 2 bokser (ca. 800 g hver) knuste tomater
- 1 3/4 kopper rødvinseddik
- 1 1/2 kopper godt pakket lyst brunt sukker
- 2 1/2 teskjeer kosher salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen paprika, salt og pepper, sukker og cayenne. Gni krydderiblandingen godt inn i brisketen, og la den stå i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Plasser brisketen i en stor ildfast form eller en støpejernsgryte, og hell sausen over, med beinene og alt. Dekk til og kok i ovnen til brisketen er mør og lett kan rives i stykker, omtrent 3 timer. Overfør brisketen til et serveringsfat. Skum av og fjern fettet fra toppen av sausen. Riv eller skjær brisketen i tynne skiver. Server.
- 4Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., Alle rettigheter forbeholdt.
- 5Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og kok under omrøring til den er myk, ca. 8 minutter. Rør inn hvitløk, tomatpuré og knuste pepperkorn, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
- 6Tilsett skinkehalene, tomater, eddik, sukker, salt og pepper. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke, uten lokk, under omrøring av og til, til sausen er dyp rød og har tyknet, ca. 20–25 minutter. Juster krydder med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager, eller fryses i opptil 1 måned.
- 7Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., Alle rettigheter forbeholdt.
- 8Porsjonsmengde: ca. 8 kopper
- 9Forberedelsestid: 10 minutter
- 10Koketid: 32 minutter
- 11Uaktiv forberedelsestid: 25 minutter