
Kypriotiske kylling-spyd med greske øyer
Lær hvordan du lager deilige greske kyllingspyd med autentisk smak. En enkel oppskrift på shish kebabs perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp sitronsaft
- 1/4 kopp hvit eddik
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje tørket timian
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 900 gram kyllingbryst uten skinn og bein, skåret i 3,8 cm biter
- 6 trespyd
- 2 store grønne eller røde paprika, skåret i 2,5 cm biter
- 1 stor løk, delt i kvarter og delt i biter
- 12 cherrytomater
- 12 ferske sopp
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen olivenolje, sitronsaft, eddik, hvitløk, spisskummen, oregano, timian, salt og svart pepper i en stor glass- eller keramikkbolle. Tilsett kyllingen og vend godt slik at den blir jevnt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la den marinere i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 2Bløtlegg trespyd i vann i omtrent 30 minutter før bruk.
- 3Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme; pensle risten lett med olje.
- 4Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig væske. Kast resten av marinaden. Tre alternately kyllingbitene og bitene av paprika, løk, cherrytomater og sopp på spyd.
- 5Grill spydene på den forvarmede grillen, og snu dem ofte til de er pent brune på alle sider, og kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 10 minutter.