Kypriotiske kylling-spyd med greske øyer

Kypriotiske kylling-spyd med greske øyer

Lær hvordan du lager deilige greske kyllingspyd med autentisk smak. En enkel oppskrift på shish kebabs perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp sitronsaft
  • 1/4 kopp hvit eddik
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 900 gram kyllingbryst uten skinn og bein, skåret i 3,8 cm biter
  • 6 trespyd
  • 2 store grønne eller røde paprika, skåret i 2,5 cm biter
  • 1 stor løk, delt i kvarter og delt i biter
  • 12 cherrytomater
  • 12 ferske sopp

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen olivenolje, sitronsaft, eddik, hvitløk, spisskummen, oregano, timian, salt og svart pepper i en stor glass- eller keramikkbolle. Tilsett kyllingen og vend godt slik at den blir jevnt dekket. Dekk bollen med plastfolie og la den marinere i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. 2Bløtlegg trespyd i vann i omtrent 30 minutter før bruk.
  3. 3Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme; pensle risten lett med olje.
  4. 4Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig væske. Kast resten av marinaden. Tre alternately kyllingbitene og bitene av paprika, løk, cherrytomater og sopp på spyd.
  5. 5Grill spydene på den forvarmede grillen, og snu dem ofte til de er pent brune på alle sider, og kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 10 minutter.