
Røkt kalkun
oppskrift på hvordan du kan lage perfekt røkt kalkun. enkel fremgangsmåte, tips og triks for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (12 pund) hel kalkun, hals og innmat fjernet
- 1 (20 pund) pose med høykvalitets kullbriketter
- Hickory-flis eller store biter
Fremgangsmåte
- 1Plasser kullene i bunnen av røyken. Tenn på kullene og vent til temperaturen i røyken når 115 grader Celsius. Smør lett inn risten med olje.
- 2Skyll kalkunen i kaldt vann, og tørk den godt. Legg hickory-vedkubber i en skål med vann slik at de dekkes.
- 3Plasser kalkunen på den forberedte risten. Tilsett to nevefukte kubber i starten av kokeprosessen, og deretter en neve hver andre time underveis. La lokket være på – IKKE titt på kalkunen hele tiden, ellers slipper du ut varmen! Fortsett røyking til den indre temperaturen i kalkunen når 74 grader Celsius, eller fortsett til kullene er brent ut.