Pesto pasta med grønne bønner og poteter

Pesto pasta med grønne bønner og poteter

Lær hvordan du lager en smakfull pesto pasta med grønne bønner og poteter. En enkel og sunn rett perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund tørr penne pasta
  • 4 røde poteter, skåret i 1/4 tommers skiver
  • 1/4 pund ferske grønne bønner, skåret i 2-tommers biter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper etter smak
  • 1/2 kopp naturell yoghurt
  • 1/3 kopp pesto
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, og kok penne-pastaen i 8 til 10 minutter, til den er al dente. Ta av varmen, sil av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen.
  2. 2Kok opp en middels stor kjele med vann, og kok potetene i omtrent 7 minutter. Legg grønne bønner i kjelen sammen med potetene. Fortsett kokingen i ca. 3 minutter. Sil av vannet fra de delvis kokte potetene og bønnene, og sett dem til side.
  3. 3Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme, og surr hvitløken i omtrent 1 minutt. Rør inn potetene og bønnene. Krydre med salt og pepper. Kok og rør til potetene og bønnene er møre og lett brune.
  4. 4Vend potet- og bønneblandingen inn i kjelen med den avsilte pastaen. Bland inn yoghurt, pesto og Parmesanost. Sett til side litt Parmesan til å strø over når du serverer.