
Minestronesuppe
oppskrift på minestrone suppe - en klassisk italiensk grønnsakssuppe full av smak. perfekt for en sunn og mettende middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 stor gulrot, hakket
- 150 gram grønne bønner, trimmed og kuttet i 1,5 cm biter (ca. 3,5 dl)
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 boks på 800 g hakkede tomater uten salt
- 1 boks på 400 g knuste tomater
- 1 liter lavsaltet kyllingkraft
- 1 boks på 425 g kidneybønner, drenert og skylt
- 1 kopp makaroni (elbow pasta)
- 1/3 kopp finrevet parmesanost
- 2 ss fersk basilikum, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 30 sekunder. Tilsett selleri og gulrot, og kok til de begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Rør inn grønne bønner, tørket oregano og basilikum, 3/4 teskje salt, og pepper etter smak; kok i ytterligere 3 minutter.
- 2Tilsett hakkede og knuste tomater og kyllingkraften i gryten, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i 10 minutter. Rør inn kidneybønner og pasta, og kok til pastaen og grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til med salt. Server i skåler og topp med parmesan og hakket basilikum.
- 3Fotograf: Andrew Mccaul