
Grillede sørvestlige hummerbrød
oppskrift på grillede southwestern lobster rolls med krydret smak og frisk topping. perfekt for sommermåltider og grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 ss usaltet smør, kuttet i biter
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 habanero-chili, frøet og finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- Grønnsaks- eller rapsolje, til grilling
- 4 hummerhaler på 170–225 gram (tint hvis frosne), delt på langs og renset
- 4 hotdogbrød med splitt eller myke hoagieboller
- 1 ss kapers, skylt
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- Finrevet skall og saft av 1 lime
- 4 ss usaltet smør, kuttet i biter
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss fersk persille, finhakket
- 1/3 kopp majones
- 1/4 kopp kulturmelk
- 1/2 bunt koriander, finhakkede blader (ca. 1/3 kopp)
- Finrevet skall og saft av 1 lime
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 liten hodekål, tynne skiver (ca. 2 kopper)
- Skivet avokado og tomat, til topping
Fremgangsmåte
- 1Lag habanero-smør: Bland smør, hvitløk, habanero, sjalottløk og kapers i en liten kjele over middels varme; krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Kok til sjalottløken er gjennomsiktig, omtrent 5 minutter. Deglaser pannen med vinen; tilsett limeskall og -saft og kok til vinen har redusert og pannen nesten er tørr, ca. 4 minutter. Fordel smøret i to små skåler og sett til side.
- 2Lag hvitløkssmør: Bland smør og hvitløk i en separat liten kjele over middels varme; kok til hvitløken er myk og aromatisk, 5–6 minutter. Tilsett persille og bland godt. Overfør til en liten skål og sett til side.
- 3Lag koriander-lime coleslaw: Bland majones, kulturmelk, koriander, limeskall og -saft i en stor bolle. Krydre med salt og pepper, og visp godt sammen. Tilsett kål og bland godt for å dekke. Sett i kjøleskapet til servering.
- 4Lag hummerbrødene: Forvarm grill til middels høy varme; pensle risten med olje. Pensle hummerkjøttet med halvparten av habanero-smøret. Legg det med skallet ned på grillen. Kok i 3 minutter, snu deretter hummerne og kok til halene er krøllet og kjøttet er ugjennomsiktig, ytterligere 4–6 minutter. Ta av grillen og la det avkjøle litt. Fjern kjøttet fra skallet og hakk det grovt; vend det inn i resten av habanero-smøret.
- 5Pensle pølsebrødene med hvitløkssmør. Grill til de er gylne og sprø, ca. 30 sekunder. Fyll brødene med avocado, tomat, hummer og coleslaw.
- 6Fotograf: Ryan Dausch