
Indisk stekt kylling
Lær hvordan du lager deilig indisk fried chicken hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller festmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp naturell 2 % gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 1/2 teskjeer karrypulver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje cayennepepper
- 8 små, skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 900 gram)
- 4 små søtpoteter (5 til 6 unser hver)
- 5 kopper sprø ris-korn
- Peanøtt- eller vegetabilsk olje til steking
- 1/2 kopp ketchup
- 1 spiseskje steikesaus
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, pluss mer til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Bland 1/4 kopp yoghurt, hvitløk, 2 teskjeer karrypulver, 1 teskje salt, noen kverninger av svart pepper og cayenne i en stor bolle. Tilsett kyllingen og vend den i blandingen; sett til side.
- 2Stikk søtpotetene over hele med en gaffel. Stek dem på et bakepapirkledd stekebrett til de er møre, ca. 25 minutter. I mellomtiden, kjør kornet i en matprosessor til det er finmalt; krydre med salt, svart pepper og resten av 1/2 teskje karrypulver. Overfør til en grunn bakeform.
- 3Varm opp 1/2 tomme peanøttolje i en stor støpejernspanne over middels høy varme til den skinner. Trykk kyllingen inn i kornblandingen, vend den for å dekke. Legg halvparten av kyllingen i den varme oljen og stek til den er gyllenbrun, 3 til 5 minutter på hver side. Overfør til en rist plassert på et stekebrett. Gjenta med resten av kyllingen. Overfør til ovnen og stek til den er gjennomstekt, ca. 10 minutter.
- 4Bland ketchup med biffsaus og koriander. Del søtpotetene i to på langs; topp med resten av 1/2 kopp yoghurt og krydre med salt og svart pepper. Server kyllingen med potetene og ketchupen; topp med mer koriander.
- 5Fotograf: Ryan Dausch