Indisk stekt kylling

Indisk stekt kylling

Lær hvordan du lager deilig indisk fried chicken hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller festmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp naturell 2 % gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 1/2 teskjeer karrypulver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 8 små, skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 900 gram)
  • 4 små søtpoteter (5 til 6 unser hver)
  • 5 kopper sprø ris-korn
  • Peanøtt- eller vegetabilsk olje til steking
  • 1/2 kopp ketchup
  • 1 spiseskje steikesaus
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Bland 1/4 kopp yoghurt, hvitløk, 2 teskjeer karrypulver, 1 teskje salt, noen kverninger av svart pepper og cayenne i en stor bolle. Tilsett kyllingen og vend den i blandingen; sett til side.
  2. 2Stikk søtpotetene over hele med en gaffel. Stek dem på et bakepapirkledd stekebrett til de er møre, ca. 25 minutter. I mellomtiden, kjør kornet i en matprosessor til det er finmalt; krydre med salt, svart pepper og resten av 1/2 teskje karrypulver. Overfør til en grunn bakeform.
  3. 3Varm opp 1/2 tomme peanøttolje i en stor støpejernspanne over middels høy varme til den skinner. Trykk kyllingen inn i kornblandingen, vend den for å dekke. Legg halvparten av kyllingen i den varme oljen og stek til den er gyllenbrun, 3 til 5 minutter på hver side. Overfør til en rist plassert på et stekebrett. Gjenta med resten av kyllingen. Overfør til ovnen og stek til den er gjennomstekt, ca. 10 minutter.
  4. 4Bland ketchup med biffsaus og koriander. Del søtpotetene i to på langs; topp med resten av 1/2 kopp yoghurt og krydre med salt og svart pepper. Server kyllingen med potetene og ketchupen; topp med mer koriander.
  5. 5Fotograf: Ryan Dausch