Friterte poteter med krydret aioli

Friterte poteter med krydret aioli

oppskrift på sprø friterte poteter servert med krydret aioli. perfekt som forrett eller snacks for en smakfull kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund Yukon Gold-poteter, 1 til 2 tommer store (ca. 16 stk.)
  • Kosher-salt
  • 1 kopp majones
  • 2 ss Sriracha
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 lime, revet skall og saften
  • Kosher-salt
  • Favorittfett til steking (jeg liker å bruke baconfett eller andefett)
  • 2 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For potetene: Ha potetene og kaldt vann i en liten kjele til det dekker. Salt vannet rikelig og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels høy, og la småkoke til potetene er akkurat møre når du stikker en gaffel i dem, ca. 10 til 15 minutter. Ta opp potetene av vannet og la dem avkjøle. Mens potetene avkjøles, lager du den krydrede aiolien.
  2. 2For den krydrede aiolien: Bland majones, Sriracha, paprika, hvitløk, limeskall og -saft, og en klype salt i en stor bolle. Rør godt sammen og sett til side.
  3. 3For å ferdigstille potetene: Varm opp en stor støpejernspanne med din favorittfettstoff til det når 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fettet skal dekke 2,5 til 5 cm opp langs sidene av pannen.
  4. 4Med hælen av hånden, knus potetene slik at de blir relativt flate, men fortsatt holder sammen. Legg potetene i fettet og kok til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv og legg dem i bollen med aiolien. Tilsett en skje med det varme fettet, rør om for å dekke potetene, og legg dem på et serveringsfat. Pynt med vårløk og server umiddelbart. Jeg garanterer at du aldri vil se på pommes frites på samme måte igjen.