
Karamellpopcornskål
oppskrift på karamell popcorn i en pen bolle, perfekt for fest eller snacks. enkel å lage og deilig å spise.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Non-stick kokespray, for å spraye blandebollene
- 16 kopper poppet naturlig popcorn
- 1 kopp saltede peanøtter
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 1 ½ kopper lett pakket brunt sukker
- ⅓ kopp lys mais sirup
- ½ teskje kosher salt
- 1 ½ kopper hvit sjokolade smeltevafler
- 2 teskjeer kokosolje
- 10 kopper popcorn med favorittsmak
Fremgangsmåte
- 1For karamellpopcornskålen: Spray innsiden av en 4-liters glassbolle med non-stick koke spray. Spray utsiden av en mindre (3-liters) glassbolle. Sett til side. I en stor varmebestandig bolle, bland popcorn og peanøtter.
- 2I en middels stor kjele, smelt smøret. Tilsett brunt sukker, mais sirup og salt, og rør godt sammen, pass på at sukkerkrystaller ikke setter seg fast på kantene av kjelen. Kok opp og kok til en sukkertemperaturmåler som er satt inn i blandingen viser 150°C (300°F).
- 3Hell karamellblandingen over popcorn og peanøtter. Rør med en slikkepott for å dekke alt jevnt med karamell. Mens det fortsatt er varmt, hell det dekkede popcornet i den smurte 4-liters bolle. Bruk den mindre bollen til å presse popcornet mot og opp langs sidene for å danne veggene i skålen. Sett i kjøleskapet for å stivne.
- 4I mellomtiden, over et vannbad eller i mikrobølgeovn i intervaller, smelt hvit sjokolade sammen med kokosolje, og rør om for å blande. Ta ut popcornskålen fra kjøleskapet. Bruk en slikkepott, skje og/eller pensel for å dekke innsiden av skålen helt med den smeltede hvite sjokoladen. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne i minst 1 time og opp til over natten.
- 5For popcornfyllet: Ta skålen ut av kjøleskapet og fyll den med din favorittsmak av popcorn. Server eller pakk inn som gave.



