
Langtidskokte meksikanske barbecue kyllingsandwicher
oppskrift på deilige mexicanske barbecue kyllingsandwicher laget i slow-cooker, perfekt for en smakfull og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 250 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 store, uten skinn og benfrie kyllinglår (ca. 900 gram)
- Kosher-salt
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 chipotle-chili i adobosaus, hakket, pluss 3 spiseskjeer saus fra boksen
- 1 kopp hermetiske knuste, ildrøkte tomater
- 1/2 middels løk, revet
- 2/3 kopp ketchup
- 3 spiseskjeer pluss 1 teskje lettbrunt sukker
- 1/4 kopp eplesidereddik
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 kopper strimlet rødkål
- 2 reddiker, tynne skiver
- 3 vårløk, tynne skiver
- 1 avokado
- 4 sesamboller til hamburger
- 8 tynne skiver Monterey Jack-ost, ca. 115 gram
Fremgangsmåte
- 1Krydre kyllingen med salt og spisskummen; overfør den til en slow cooker på 6 til 8 liter. Tilsett chipotle og adobosaus, tomater og løk; vend det godt sammen. Dekk til og kok på lav varme i 6 timer.
- 2Fjern kyllingen fra gryten og sett den til side. Hell kokevæsken gjennom en fettseparator. Hell væsken over i en liten kjele, og la fettet bli igjen i koppen. (Alternativt kan du skumme av fettet med en skje.) Tilsett ketchup, 3 ss brunt sukker, 2 ss eplesidereddik og Worcestershire-sausen i kjelen. Kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke forsiktig til sausen er litt tykkere, i 3 til 5 minutter.
- 3I mellomtiden, visp sammen 2 ss vegetabilsk olje, resten av eplesidereddiken, og 1 ts brunt sukker i en stor bolle. Tilsett kål, reddiker, vårløk og ½ ts salt; vend det godt sammen. Sett til side.
- 4Varm opp de resterende 2 ss vegetabilsk olje i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingen og kok, rør av og til og riv den opp med tenger eller en gaffel, til den er brunet og sprø i enkelte områder, i 3 til 5 minutter. Rør inn alt unntatt ½ kopp av sausen; smak til med salt.
- 5Forvarm grillen. Skjær avokadoen i skiver. Legg bunnen av brødet på et stekebrett; topp med kylling og ost. Grill til osten smelter, ca. 2 minutter. Topp med kålsalaten, avokado og toppen av brødet. Server med den resterende sausen.