Ultimate hvit sjokolademousse med sjokoladekyss og bringebærsirup

Ultimate hvit sjokolademousse med sjokoladekyss og bringebærsirup

Oppdag oppskriften på en uimotståelig hvit sjokolademousse med sprø sjokoladephyllo og frisk bringebærsaus. Perfekt dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund hvit sjokolade (Valrhona)
  • 2. 4 unser tung krem
  • 3. 1 unser søtt smør
  • 4. 1 ½ eggeplomme
  • 5. 3 ¼ unser tung krem, varm
  • 6. 22 ½ unser tung krem, myk stivpisket
  • 7. 12 knuste stykker med sjokoladefyll (oppskrift følger)
  • 8. 4 unser bringebærsaus
  • 9. 4 myntekvister og friske bringebær til pynt
  • 10. 2 kopper friske bringebær
  • 11. 1 spiseskje melis (sukker)
  • 12. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 13. 1 pund smør
  • 14. 1 kopp kakaopulver (rått)
  • 15. 5 ark med filodeig
  • 16. 8 unser granulert sukker (ca.)

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt sjokoladen i et vannbad. Sett til side og la den avkjøles til romtemperatur. I en kjele, tilsett 4 unser tung krem og 1 unser smør, varm opp til smøret er smeltet. Sett til side. I en blandebolle, pisk eggeplommene sammen med den tunge kremen og smøret, og pisk til det er godt blandet. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Varm opp på lav varme, og rør til det tykner, vær forsiktig så det ikke koker eller at eggeplommene koagulerer (lag en crème anglaise). La det avkjøles. Ha sjokoladen i en mikser med en flat visp, tilsett crème anglaise og den varme tunge kremen, og pisk til det er avkjølt. Vend inn den myke kremfløten til en jevn masse (ca. 15 sekunder). Hell over i en tett lukket plastboks og la det stå i kjøleskapet over natten. Server med sprø filodeig og bringebærsaus.
  2. 22. I en foodprocessor, kombiner bringebærene, sukkeret og sitronsaften. Kjør til det er godt blandet. Sil gjennom en finmasket sikt for å fjerne frøene. Overfør til en lufttett beholder. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i 2 til 3 dager, eller fryses i opptil en måned.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en kjele, smelt smøret. Ta av varmen og rør inn kakaopulveret. Ta et ark med filodeig og pensle det med smør/kakaoblandingen. Strø over sukker, og legg et nytt ark med filodeig oppå. Fortsett å lage lag med filodeig og pensle med smør/kakaoblandingen til du har brukt fem lag. Legg filodeig-lagene mellom to ark bakepapir, og sett dem mellom to stekebrett. Stek i ovnen i 9 minutter, eller til de er sprø. Det kan ta lengre tid i en vanlig ovn. Ta ut av ovnen og la det avkjøles. Fjern deretter bakepapiret og bryt filodeigen i uregelmessige biter. På fire tallerkener, legg lagvis mousse og filodeig, og gjenta til tre lag er ferdige. Drypp bringebærsausen rundt mousse-lagene, og pynt med mynte og friske bringebær.