
Kremet kyllingpasta
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull chicken pasta med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 2 ss usaltet smør
- 1 sjalottløk, hakket
- 2 stilker selleri, tynne skiver, pluss hakkede blader til pynt
- 2 gulrøtter, revet
- 1 ts hakket frisk timian
- Nykvernet pepper
- 1/2 kopp tørr sherry eller hvitvin
- 1 1/2 kopper kremfløte
- En klype nyrevet muskatnøtt
- 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i tynne strimler
- 1 kopp revet gruyèreost (ca. 115 g)
- 1/4 kopp revet parmesanost
- 1/4 kopp hakket frisk persille
- 340 g fersk fettucine
- 1 kopp sukkererter eller snøerter, fjernet tråder og tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. I mellomtiden smelter du smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er lett myk, ca. 1 minutt. Tilsett selleri, gulrøtter, timian, 3/4 teskje salt og et par kverninger pepper, og kok til grønnsakene er møre, ca. 2 minutter. Hell i sherry og kok til det er litt redusert, ca. 2 minutter. Rør inn fløte og muskatnøtt og kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter.
- 2Tilsett kyllingen i sausen; øk varmen til middels og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 3 minutter. Tilsett gruyère og parmesan og fortsett å la det småkoke, rør av og til, til osten smelter og sausen tykner, ca. 2 minutter (ikke la det koke). Tilsett persillen; smak til med salt og pepper.
- 3Kok pastaen i det kokende vannet som anvist på pakken. Sil av vannet, og vend pastaen inn i sausen. Rør inn erter og server med selleriblader på toppen.
- 4Fotograf: Christina Holmes