Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull chicken pasta med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 2 ss usaltet smør
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 2 stilker selleri, tynne skiver, pluss hakkede blader til pynt
  • 2 gulrøtter, revet
  • 1 ts hakket frisk timian
  • Nykvernet pepper
  • 1/2 kopp tørr sherry eller hvitvin
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i tynne strimler
  • 1 kopp revet gruyèreost (ca. 115 g)
  • 1/4 kopp revet parmesanost
  • 1/4 kopp hakket frisk persille
  • 340 g fersk fettucine
  • 1 kopp sukkererter eller snøerter, fjernet tråder og tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. I mellomtiden smelter du smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er lett myk, ca. 1 minutt. Tilsett selleri, gulrøtter, timian, 3/4 teskje salt og et par kverninger pepper, og kok til grønnsakene er møre, ca. 2 minutter. Hell i sherry og kok til det er litt redusert, ca. 2 minutter. Rør inn fløte og muskatnøtt og kok opp. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 5 minutter.
  2. 2Tilsett kyllingen i sausen; øk varmen til middels og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 3 minutter. Tilsett gruyère og parmesan og fortsett å la det småkoke, rør av og til, til osten smelter og sausen tykner, ca. 2 minutter (ikke la det koke). Tilsett persillen; smak til med salt og pepper.
  3. 3Kok pastaen i det kokende vannet som anvist på pakken. Sil av vannet, og vend pastaen inn i sausen. Rør inn erter og server med selleriblader på toppen.
  4. 4Fotograf: Christina Holmes