
Autentisk Saag Paneer
Lær å lage en ekte saag paneer med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull og autentisk indisk middag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 bunt frisk spinat, grovhakket
- 1 bunt fenikkelblader, grovhakket
- 1 ss rapsolje
- 225 g paneer, i terninger
- 2 ss rapsolje
- 1 ts spisskummenfrø
- 1 løk, tynne skiver
- 1 ts revet fersk ingefær
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 tomat, hakket
- 2 ts garam masala
- 1/2 ts malt gurkemeie
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/2 kopp kremfløte
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann. Kok spinat og fenugreek i det kokende vannet til de faller sammen, ca. 3 minutter. Sil godt av og overfør til en foodprocessor. Kjør til en fin puré, ca. 5 puls.
- 2Varm opp 1 spiseskje rapsolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek paneerkuber, rør kontinuerlig, til de er brune på alle sider, ca. 5 minutter. Sett til side.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer rapsolje i stekepannen og stek spisskummenfrø til de er lett ristet og aromatiske, ca. 3 minutter. Tilsett løk; kok og rør til løken begynner å mykne, 4–5 minutter. Rør inn ingefær, hvitløk, tomat, garam masala, gurkemeie og cayennepepper; kok og rør til tomatene brytes ned og løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter.
- 4Rør inn spinat og fenugreek, fløte, paneerkuber og salt etter smak. Dekk til og kok i 15 minutter, av og til med å røre.