
Roti-brød fra India
Lær hvordan du lager tradisjonelt indisk roti bread hjemme. En enkel oppskrift som gir myke og smakfulle brød, perfekt til alle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1,5 dl durumhvete mel
- 1/2 teskje salt
- 1,5 dl vann
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, rør sammen mel, salt, vann og olje, til blandingen løsner fra sidene. Vend deigen ut på en godt melet overflate. Elt til den er glatt og smidig, ca. 10 minutter.
- 2Forvarm en oljefri stekepanne eller tawa til middels høy varme. Del deigen i 12 like store deler, form til baller og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. Trykk ballene flate med håndflaten, og bruk deretter en kjevle for å kjevle ut hver bit til en runding med diameter på 15–20 cm.
- 3Kok roti’en i 1 minutt før du snur den, og vend den igjen etter ytterligere ett minutt. Roti’en skal ha noen mørkere brune flekker når den er ferdig. Den er best når den serveres varm.