Hello Fresh Mobile Banner
Croque-Monsieur

Croque-Monsieur

lær hvordan du lager en deilig croque-monsieur, en fransk ost- og skinketoast, med enkel oppskrift og tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer majones
  • 4 spiseskjeer smør eller margarin, myknet
  • 6 skiver hvitt brød
  • 6 skiver sveitserost
  • 12 skiver tynnhakket skinke
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 2 egg
  • 1/4 kopp vann
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk 2 spiseskjeer smør til å smøre over én side av hver skive brød. På tre av skivene, smør et lag Dijon-sennep over smøret, og legg på 4 skiver skinke på hver. På de andre tre, smør majones, og legg på 2 skiver sveitsisk ost på hver. Press skinkesidene og ostesidene av smørbrødene sammen.
  2. 2I en flat bunnet fat, visp sammen mel, bakepulver, salt, egg og vann til det er godt blandet. Sett til side.
  3. 3Varm opp resten av smøret og vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Dypp begge sider av hvert smørbrød i eggeblandingen, og stek dem i oljen og smøret til de er gyldne, snu dem for å få fin farge på hver side.