
Croque-Monsieur
lær hvordan du lager en deilig croque-monsieur, en fransk ost- og skinketoast, med enkel oppskrift og tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer majones
- 4 spiseskjeer smør eller margarin, myknet
- 6 skiver hvitt brød
- 6 skiver sveitserost
- 12 skiver tynnhakket skinke
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 2 egg
- 1/4 kopp vann
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Bruk 2 spiseskjeer smør til å smøre over én side av hver skive brød. På tre av skivene, smør et lag Dijon-sennep over smøret, og legg på 4 skiver skinke på hver. På de andre tre, smør majones, og legg på 2 skiver sveitsisk ost på hver. Press skinkesidene og ostesidene av smørbrødene sammen.
- 2I en flat bunnet fat, visp sammen mel, bakepulver, salt, egg og vann til det er godt blandet. Sett til side.
- 3Varm opp resten av smøret og vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels varme. Dypp begge sider av hvert smørbrød i eggeblandingen, og stek dem i oljen og smøret til de er gyldne, snu dem for å få fin farge på hver side.