
Naanbrød
Lær hvordan du lager deilig naanbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til middagen eller som tilbehør til indisk mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 2 spiseskjeer lunkent vann (45°C)
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 pakke tørrgjær (0,25 unser)
- 1/4 kopp varm melk
- 1/4 kopp naturell yoghurt, romtemperert
- 4 spiseskjeer smeltet smør
- 3 kopper usaltet hvetemel
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje nigellafrø (kalonji) (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Hell varmt vann i en liten bolle, tilsett sukker og gjær, og rør til det er oppløst. Sett til side i 5–10 minutter eller til det skummer.
- 2Bland inn den varme melken, yoghurt og smeltet margarin. I en stor bolle, bland mel, salt, bakepulver og valmuefrø. Hell i gjær-/melkblandingen alt på en gang og arbeid det inn i melet med hendene. Fortsett å blande, tilsett mer mel eller vann etter behov, til deigen slipper sidene av bollen.
- 3Elt i 6 til 8 minutter eller til den er glatt og elastisk. Legg den i en lett oljet bolle og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 4 timer eller til den har doblet seg i størrelse.
- 4Forvarm ovnen til 550 grader Fahrenheit (285 grader Celsius) eller til ovnens høyeste innstilling, og sett inn en rist i den nederste tredjedelen av ovnen. Plasser en stor pizzastein eller jernpanne på risten og forvarm. Forvarm også grillen.
- 5Slå ned deigen og elt den kort. Del den i seks deler og form dem til baller. Plasser dem på en oljet tallerken og dekk med lett oljet plastfolie. La bollene hvile i 10–15 minutter. Kjevle ut og strekk hver ball til den er ca. 25 cm lang og 13 cm bred. Ta ut pizzasteinen eller pannen fra ovnen, pensle med olje og legg en av deigenhetene på den.
- 6Stek ved 550 grader Fahrenheit (285 grader Celsius) i ca. 4–5 minutter til brødet er puffet opp og har brune flekker, og flytt det deretter over på en avkjølingsrist, mens du setter pizzasteinen eller pannen tilbake i ovnen for å holde det varmt. Plasser brødet under grillen til det dannes 'kull'-flekker på overflaten. Pakk det ferdige brødet inn i et håndkle mens du baker de resterende. (Hvis pizzasteinen eller pannen er stor nok, kan du prøve å bake to brød om gangen.)