Hello Fresh Mobile Banner
Tilapia med fish and chips

Tilapia med fish and chips

Lær hvordan du lager deilige tilapia fish and chips med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 russetpoteter, vasket
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer malt eddik
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • Rapsolje til steking
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 teskje paprika
  • 2 kopper hvetemel, pluss 1/2 kopp til å vende i
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 3/4 kopp club soda
  • 4 tilapiafileter, ca. 680 gram, delt i to på langs
  • Tartar saus, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  3. 3Skjær potetene i 1,5 cm tykke båter. Legg dem i en stor bolle med olivenolje, eddik, salt, pepper og cayennepepper. Vend godt slik at de blir dekket. Overfør til et stekebrett og stek i 30 minutter til potetene er sprø og møre innvendig.
  4. 4Varm opp rapsolje i en stor gryte eller frityrgryte til 180 grader Celsius.
  5. 5Bland bakepulver, cayennepepper, paprika og 2 dl mel i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Visp inn kulturmelk og club soda. Vend torskestykkene i resten av 0,5 dl mel, dypp dem deretter i røren. Slipp forsiktig fiskestykkene ned i den varme oljen. Friter i porsjoner i 5 minutter til de er gyldne og sprø. Ta opp og legg på et fat med tørkepapir.
  6. 6Server med pommes frites og en side av tartarsaus.