
Tilapia med fish and chips
Lær hvordan du lager deilige tilapia fish and chips med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 russetpoteter, vasket
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer malt eddik
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje cayennepepper
- Rapsolje til steking
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1 teskje paprika
- 2 kopper hvetemel, pluss 1/2 kopp til å vende i
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp kulturmelk
- 3/4 kopp club soda
- 4 tilapiafileter, ca. 680 gram, delt i to på langs
- Tartar saus, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 3Skjær potetene i 1,5 cm tykke båter. Legg dem i en stor bolle med olivenolje, eddik, salt, pepper og cayennepepper. Vend godt slik at de blir dekket. Overfør til et stekebrett og stek i 30 minutter til potetene er sprø og møre innvendig.
- 4Varm opp rapsolje i en stor gryte eller frityrgryte til 180 grader Celsius.
- 5Bland bakepulver, cayennepepper, paprika og 2 dl mel i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Visp inn kulturmelk og club soda. Vend torskestykkene i resten av 0,5 dl mel, dypp dem deretter i røren. Slipp forsiktig fiskestykkene ned i den varme oljen. Friter i porsjoner i 5 minutter til de er gyldne og sprø. Ta opp og legg på et fat med tørkepapir.
- 6Server med pommes frites og en side av tartarsaus.