
Fritert kylling
Lær hvordan du lager perfekt fried chicken med denne enkle oppskriften. Crispy, saftig og full av smak - perfekt til middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kyllingfryer, delt opp, eller en blanding av 12 kyllinglår og -vinger
- 4 1/4 kopper kulturmelk
- 5 kopper hvetemel, pluss mer ved behov
- 3 spiseskjeer krydret salt, for eksempel Lawry's
- 2 teskjeer cayennepepper, eller etter smak, valgfritt
- 2 teskjeer paprika
- 2 teskjeer svart pepper
- 2 teskjeer tørket timian
- 1/4 kopp melk, pluss mer ved behov
- Raps- eller vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Skyll kyllingen grundig, og dekk alle stykkene med 4 kopper smørmelk i en stor bolle. Dekk til og la det ligge i kjøleskapet over natten, eller i opptil 24 timer. Min mor pleide alltid å gjøre det på denne måten. Når du er klar til å steke kyllingen, tar du bollen ut av kjøleskapet og lar den stå på benken i 30 minutter, bare for å la den bli litt varmere og slippe kulden.
- 2I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3For å blande sammen paneringen, legg mel, krydret salt, cayennepepper hvis du bruker det (mer hvis du liker sterk mat), paprika, svart pepper og timian i en veldig stor bolle og rør godt sammen.
- 4I en liten bolle, bland den resterende 1/4 koppen smørmelk med melken. Hell melkeblandingen i melblandingen og bruk en kakespade eller gaffel til å blande gradvis til det dannes små klumper. Dette vil feste seg til kyllingen og gi en sprøere panering. Hvis nødvendig, tilsett litt mer mel eller melk for å oppnå en litt klumpete konsistens.
- 5Varm opp 4 cm olje i en dyp stekepanne eller en jerngryte over middels høy varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen viser 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit). Senk varmen litt, om nødvendig, for å holde oljen på riktig temperatur.
- 6Arbeid i porsjoner, og dekk hvert kyllingstykke som er gjennombløtt i smørmelk grundig med paneringen, og press ekstra panering på kyllingen om nødvendig. Legg de panerte stykkene på en tallerken.
- 7Legg kyllingen i oljen tre eller fire stykker av gangen. Pass på at de ikke klistrer seg sammen, dekk deretter pannen og stek i 5 til 7 minutter, og sjekk av og til for å forsikre deg om at kyllingen ikke blir for brun. Vend stykkene, dekk til igjen og kok i ytterligere 3 til 5 minutter. Under hele prosessen, overvåk oljetemperaturen for å unngå at kyllingen brenner seg. Husk at vi skal fullføre kokingen i ovnen, og at kyllingen vil fortsette å bli brun.
- 8Legg de stekte stykkene på et stekebrett og fortsett å steke resten av kyllingen. Når all kyllingen er stekt, stek den i ovnen i 15 minutter for å fullføre kokeprosessen. Noen ganger skjærer jeg i den tykkere delen av et av de større stykkene, bare for å forsikre meg om at kyllingen er gjennomkokt. Hvis det er synlig rosa (saft eller kjøtt), må kyllingen fortsette å koke i ovnen.