
Thaisuppe
Lær hvordan du lager en autentisk thai suppe med friske ingredienser. Perfekt for en varmende forrett eller lettere middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 sjalottløk, skrelt og skivet
- 1 (5 cm) stykke ingefær, skivet
- 2 ferske serranos chilier uten frø, skivet (bruk hansker)
- 4 stilker sitrongress, hvite delen skivet
- Saften og grovrevet skall av 1 lime
- 2 spiseskjeer fiskesaus
- 8 kopper kyllingkraft
- 450 gram medium/store reker, skrelte
- 1/4 pund enokisopp
- Salt og hvit pepper, etter smak
- Pynt: korianderkvister
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en wok og dekk den med vegetabilsk olje. Tilsett sjalottløk og stek til den begynner å bli brun. Tilsett ingefær, chili, sitrongress og lime, og stek til det dufter godt. Tilsett fiskesaus og skrap opp eventuelle brune biter i bunnen. Hell i kyllingkraft, skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Sil gjennom en fin sil over i en kjele, og fjern eventuelle faste stoffer. Kok opp kraften igjen, og tilsett reker og enoki-sopp. Kok til rekene blir rosa. Smak til, og legg noen korianderkvister i suppen før servering.