Gulrotkake med kremostglasur

Gulrotkake med kremostglasur

Lær hvordan du lager en saftig gulrotkake med kremostfrosting. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 2 kopper pekannøtter, delt i halvdeler
  • 3. 2 ½ kopper hvetemel
  • 4. 1 spiseskje pluss 1 teskje bakepulver
  • 5. 1 ½ teskje kanel
  • 6. ½ teskje nyrevet muskatnøtt
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 4 store egg
  • 9. 2 kopper sukker
  • 10. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 11. 3 kopper finrevet gulrot (omtrent 450 gram)
  • 12. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 13. 1 pund kremost, skåret i terninger, romtemperert
  • 14. 2 staver usaltet smør, skåret i terninger, romtemperert
  • 15. 2 ½ kopper melis
  • 16. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 17. Kosher-salt
  • 18. ¼ kopp kremfløte, kald

Fremgangsmåte

  1. 11. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle to 23 cm runde kakeformer med bakepapir og lett smør dem med kokespray.
  2. 22. Fordel pecanene på et stekebrett med kant og rist dem til de er lett brune og aromatiske, ca. 7 minutter. Sett til side 12 pecannøtter til pynt på den ferdige kaken; hakk opp resten av pecanene. Sett til side 1 kopp av de hakkede pecanene til bruk i røren; resten reserveres til pynt på kaken.
  3. 33. Visp sammen mel, bakepulver, kanel, muskatnøtt og 1 teskje salt i en middels stor bolle.
  4. 44. Visp sammen egg og sukker i en stor bolle til det er jevnt, ca. 1 minutt. Rør inn oljen til det er godt blandet. Tilsett revne gulrøtter, vanilje og 1 kopp hakkede pecan, og bland godt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør til det akkurat er blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
  5. 55. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren og kakene er pent brune, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle på en avkjølingsrist i 10 minutter. Løsne kantene med en slikkepott, snu kakene ut av formene og la dem avkjøle helt, med bunnen opp, på avkjølingsristen, ca. 2 timer. Fjern bakepapiret før frosting.
  6. 66. Til frosting: Pisk kremost og smør i en bolle med en håndmixer utstyrt med visp, og skrap ned sidene etter behov, til det er glatt, ca. 2 minutter. Tilsett melis, vanilje og 1/2 teskje salt; øk gradvis hastigheten til medium-høy, og pisk til melisen er innarbeidet og frostingen er luftig og glatt, ca. 3 minutter. Med mikseren på medium-høy hastighet, tilsett fløten noen dråper av gangen til den er helt innarbeidet. Fortsett å piske i 1 minutt til, til frostingen er litt lysere i fargen og kremete.
  7. 77. For montering: Plasser ett av kakebunnene på et serveringsfat, og smør 1 kopp av frostingen over toppen. Legg på den andre bunnen, og bruk resten av frostingen til å dekke toppen og sidene av kaken. Pynt med de 12 hele pecannøttene plassert som tallene på et klokkefjes, og dryss resten av de hakkede pecanene mellom nøttene.