
Gulrotkake med kremostglasur
Lær hvordan du lager en saftig gulrotkake med kremostfrosting. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 2 kopper pekannøtter, delt i halvdeler
- 3. 2 ½ kopper hvetemel
- 4. 1 spiseskje pluss 1 teskje bakepulver
- 5. 1 ½ teskje kanel
- 6. ½ teskje nyrevet muskatnøtt
- 7. Kosher-salt
- 8. 4 store egg
- 9. 2 kopper sukker
- 10. 1 kopp vegetabilsk olje
- 11. 3 kopper finrevet gulrot (omtrent 450 gram)
- 12. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 13. 1 pund kremost, skåret i terninger, romtemperert
- 14. 2 staver usaltet smør, skåret i terninger, romtemperert
- 15. 2 ½ kopper melis
- 16. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 17. Kosher-salt
- 18. ¼ kopp kremfløte, kald
Fremgangsmåte
- 11. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle to 23 cm runde kakeformer med bakepapir og lett smør dem med kokespray.
- 22. Fordel pecanene på et stekebrett med kant og rist dem til de er lett brune og aromatiske, ca. 7 minutter. Sett til side 12 pecannøtter til pynt på den ferdige kaken; hakk opp resten av pecanene. Sett til side 1 kopp av de hakkede pecanene til bruk i røren; resten reserveres til pynt på kaken.
- 33. Visp sammen mel, bakepulver, kanel, muskatnøtt og 1 teskje salt i en middels stor bolle.
- 44. Visp sammen egg og sukker i en stor bolle til det er jevnt, ca. 1 minutt. Rør inn oljen til det er godt blandet. Tilsett revne gulrøtter, vanilje og 1 kopp hakkede pecan, og bland godt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør til det akkurat er blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
- 55. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren og kakene er pent brune, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle på en avkjølingsrist i 10 minutter. Løsne kantene med en slikkepott, snu kakene ut av formene og la dem avkjøle helt, med bunnen opp, på avkjølingsristen, ca. 2 timer. Fjern bakepapiret før frosting.
- 66. Til frosting: Pisk kremost og smør i en bolle med en håndmixer utstyrt med visp, og skrap ned sidene etter behov, til det er glatt, ca. 2 minutter. Tilsett melis, vanilje og 1/2 teskje salt; øk gradvis hastigheten til medium-høy, og pisk til melisen er innarbeidet og frostingen er luftig og glatt, ca. 3 minutter. Med mikseren på medium-høy hastighet, tilsett fløten noen dråper av gangen til den er helt innarbeidet. Fortsett å piske i 1 minutt til, til frostingen er litt lysere i fargen og kremete.
- 77. For montering: Plasser ett av kakebunnene på et serveringsfat, og smør 1 kopp av frostingen over toppen. Legg på den andre bunnen, og bruk resten av frostingen til å dekke toppen og sidene av kaken. Pynt med de 12 hele pecannøttene plassert som tallene på et klokkefjes, og dryss resten av de hakkede pecanene mellom nøttene.