Brokkoli, sopp og ost frokoststrata

Brokkoli, sopp og ost frokoststrata

oppskrift på en velsmakende og næringsrik frokoststrata med broccoli, sopp og ost. perfekt for en sunn start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 4 teskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, hakket (ca. 2 kopper)
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 kopper (8 unser) skivede sopp
  • Non-stick koke spray
  • 1 hel fullkornsbaguette, skorpene fjernet, i terninger (ca. 5 kopper)
  • 8 egg og 8 eggehviter
  • 2 kopper lett melk
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 280 gram brokkoli, dampet, avkjølt og hakket (eller frossen, tint)
  • 1 unser (1/3 kopp) revet Parmesanost
  • 4 unser (1 kopp) lett mozzarellaost
  • 1/2 kopp tynne skiver soltørkede tomater, rehydrert
  • 1 spiseskje finhakket fersk timian
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Du varmer 2 teskjeer av oljen i en non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett løken og sautér til den er gjennomsiktig og begynner å bli brun, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløken og fortsett å koke i ytterligere 1 minutt. Overfør løk- og hvitløksblandingen til en middels stor bolle og la den avkjøle. Varm opp de resterende 2 teskjeene med olje i stekepannen og sautér soppene til de slipper all væsken, ca. 6–7 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle helt. Spray en oval ildfast form med matlagingsspray. Fordel brødterningene i formen. I en stor bolle, visp sammen egg, eggehviter, melk og sennep til det er godt blandet. Tilsett sopp, løk- og hvitløksblandingen, brokkoli, Parmesan og mozzarella, soltørkede tomater, timian, salt og pepper, og rør godt for å blande. Hell blandingen over brødet, og sørg for at væsken metter brødet godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten, eller i minst 8 timer. Forvarm ovnen til 175°C. Ta plastfolien av straten og stek i 55–60 minutter, eller til toppen har fått en lys brun skorpe.