
Brokkoli, sopp og ost frokoststrata
oppskrift på en velsmakende og næringsrik frokoststrata med broccoli, sopp og ost. perfekt for en sunn start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 4 teskjeer olivenolje
- 1 stor løk, hakket (ca. 2 kopper)
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 3 kopper (8 unser) skivede sopp
- Non-stick koke spray
- 1 hel fullkornsbaguette, skorpene fjernet, i terninger (ca. 5 kopper)
- 8 egg og 8 eggehviter
- 2 kopper lett melk
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 280 gram brokkoli, dampet, avkjølt og hakket (eller frossen, tint)
- 1 unser (1/3 kopp) revet Parmesanost
- 4 unser (1 kopp) lett mozzarellaost
- 1/2 kopp tynne skiver soltørkede tomater, rehydrert
- 1 spiseskje finhakket fersk timian
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Du varmer 2 teskjeer av oljen i en non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett løken og sautér til den er gjennomsiktig og begynner å bli brun, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløken og fortsett å koke i ytterligere 1 minutt. Overfør løk- og hvitløksblandingen til en middels stor bolle og la den avkjøle. Varm opp de resterende 2 teskjeene med olje i stekepannen og sautér soppene til de slipper all væsken, ca. 6–7 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle helt. Spray en oval ildfast form med matlagingsspray. Fordel brødterningene i formen. I en stor bolle, visp sammen egg, eggehviter, melk og sennep til det er godt blandet. Tilsett sopp, løk- og hvitløksblandingen, brokkoli, Parmesan og mozzarella, soltørkede tomater, timian, salt og pepper, og rør godt for å blande. Hell blandingen over brødet, og sørg for at væsken metter brødet godt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten, eller i minst 8 timer. Forvarm ovnen til 175°C. Ta plastfolien av straten og stek i 55–60 minutter, eller til toppen har fått en lys brun skorpe.



